Samsung Galaxy Watch 3 får falldetektering & tillgänglighetsinställningar

Samsung Galaxy Watch Active 2018

Samsung Galaxy Watch 3 är nära en lansering. Den 5 augusti håller Samsung i sitt stora Unpacked-evenemang där Galaxy Note 20 kommer att presenteras. Samtidigt väntas smartklockan Galaxy Watch 3 göra sin stora debut.


Det är inte helt klarlagt vilken ny hårdvara som Galaxy Watch 3 kommer att ha. Vi hoppas på mer RAM-minne, en snabbare processor och fler sensorer. Vad vi däremot känner till är en del nya funktioner som kommer till smartklockan.

Det är webbsajten XDA Developers som har lagt vantarna på dett tillägg för Android som behövs när du ansluter Galaxy Watch 3 till telefonen. Utan tillägget kan smartklockan inte kommunicera med mobiltelefonen på korrekt vis.

Genom att göra den djupdykning i koden till Galaxy Watch 3-tillägget har XDA Developers en hel drös med information att avslöja före lanseringen.

Vi vet idag att smartklockan får stöd för handgester. Du kan exempelvis kort knyta din hand för att svara på ett telefonsamtal. Vill du avvisa samtalet kan du skaka din knytna hand istället.


Galaxy Watch 3 känner när du ramlar – och kan varna en vän om du inte mår bra!

En annan funktion som redan finns i nyare Apple Watch-modeller är falldetektering. En säkerhetsfunktion som känner om du ramlar från en viss höjd. När det sker visas ett varningsmeddelande på smartklockans skärm. Du har 60 sekunder på dig att bekräfta att du mår bra, annars skickas ett meddelande med din GPS-bestämda position till en säkerhetskontakt.

Webbsajten 9to5google har också grävt lite i tillägget. De hittade referenser till funktioner som gör smartklockan mer tillgänglig för de som har syn- eller rörelsehandikapp.

samsung galaxy watch 3 lackt bild urtavlor 2020
Galaxy Watch 3 har mängder av urtavlor att välja på © XDA Developers

Det kommer att finnas färgfilter, kontrastkontroll och storleksinställningar som gör att smartklockan blir enklare att använda för de som kräver vissa justeringar i gränssnittet. Det kan vara att personen har skakningar som kräver större knappar eller ett synfel som gör att vissa färger inte går att se.

Slutligen vet vi också att Galaxy Watch 3 får en hel rad nya bakgrundsbilder från Galaxy Note 20 – och det inkluderas en mängd nya urtavlor med fler eller färre funktioner.

OBS: Eftersom det i skrivande stund saknas officiella bilder på Galaxy Watch 3 har vi valt en på Galaxy Watch Active från 2018 istället. Bilden till artikeln uppdateras snarast möjligt med en på nya modellen.