Discord kommer till Playstation – partnerskap med Sony

Ska fungera på både Playstation-konsoler och i mobilen

discord logo 2021

Sony och Discord meddelar att den populära chatt- och rösttjänsten kommer till Playstation Network.

Lästips: Stäng av hårdvaruaccelerering i Discord – minska belastningen på datorn


Vad har hänt?

Sony och Discord meddelar att tjänsten kommer att integreras i Playstation Network tidigt under 2022. Det betyder att de idag 140 miljoner månatliga användarna kan använda Discord direkt från sina Playstation-konsoler.

Exakt när fungerar Discord på Playstation?

Det är inte fastställt exakt när stödet släpps. Sony meddelar bara att arbetet med integrationen pågår och att det färdiga resultat kan släppas ”tidigt under 2022”.

Fungerar Discord på både konsol och mobil?

Ja, enligt uppgift från Sony är målsättningen att Discord-integrationen ska vara åtkomlig från både Playstation-konsolerna och användarnas mobiltelefoner.

Har Xbox också Discord?

Ja, även Xbox har stöd för Discord. Men stödet är kraftigt begränsat till att användarna bara kan länka och dela på den populära chatt- och rösttjänsten. Det går inte att använda röstfunktionalitet eller liknande.

Det har cirkulerat rapporter om att Microsoft ville köpa Discord, men att samtalen mellan parterna inte gick i lås. Istället har Sony gjort en minoritetsinvestering i Discord enligt Sonys VD Jim Ryan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.