Discord finns nu till Playstation 5

Playstation 5
Foto: Charles Sims, Unsplash

Nu kan du ta emot Discord-samtal direkt till din Playstation 5. Den senaste beta-versionen av mjukvaran till spelkonsolen ger stöd för samtalstjänsten och gör det även möjligt att live-strömma dina spel på internet.

Lästips: Gisslanprogram stjäl Discord-konton & krypterar filer

För att använda Discord när du har skaffat uppdateringen så gör du följande. De första steget är att länka ditt Playstation Network-konto med Discord. Därefter väljer du Discord i inställningarna för länkade tjänster.

När du har kommit så långt så färdigställer du kopplingen genom att använda den inbyggda webbläsaren i spelkonsolen, alternativt med en QR-kod som visas på skärmen. Svårare än så är det inte, men kanske lite väl krånglig.

Uppdateringen ger även stöd för VRR med upplösningen 1440p. VRR är en förkortning av Variable Refresh Rate vilket betyder att skärmen kan ändra bildvisningsfrekvensen dynamiskt för att matcha grafikkretsen. Det gör att du minskar risken för så kallad ”screen tearing”.

Lästips: Varningen: Playstation 5 kan skadas i stående läge

Andra nyheter är förbättringar till gränssnittet för Playstation 5. Det finns även nya verktyg för att komma åt sparfiler från PS4 på din Playstation 5. Det går nu även att flytta spel från en konsol till en annan via WiFi och Ethernet.

Beta-versionen är tillgänglig idag, men inte för svenska användare. Däremot kan användare i USA, Kanada, Japan, Tyskland och Frankrike testa den.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.