Din iPhone 14 MÅSTE uppdateras till nya iOS 16 direkt

Apple iPhone 14
Foto: Apple

Om du beställde en iPhone 14 (alla modeller) kort efter lanseringen den 7 september så måste du uppdatera iOS direkt när du får din nya mobiltelefon.

Anledningen är att Apple inte skeppar sina nya mobiltelefoner med den senaste versionen av iOS 16. Istället används en så kallad Release Candidate-version som behöver uppdateras till en nyare version.

Lästips: Svagt intresse för iPhone 14 och iPhone 14 Plus

Med Release Candidate menas att mjukvaran är funktionsmässigt helt färdigställd, men det kan fortfarande finnas buggar som måste tas bort och optimeringar som gör det hela lite bättre.

Ofärdig mjukvara är så klart inte roligt att ha på sin sprillans nya mobiltelefon, så du bör kolla efter en uppdatering så fort du packat upp och satt igång din mobiltelefon. Versionsnumret som din telefon ska ha är 20A362.

Även smartklockorna i Watch Series 8-serien behöver uppdateras direkt när de börjat användas; versionsnumret som du ska ha på klockan är 20R364. Ett nummer tidigare än så betyder att du använder en gammal version.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.