Svagt intresse för iPhone 14 och iPhone 14 Plus

Apple iPhone 14
Foto: Apple

Apple kommer inte att sälja så bra som de förväntat sig av mobiltelefonerna iPhone 14 och iPhone 14 Plus. Det säger Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo i ett uttalande.

Det är på Medium som Ming-Chi Kuo avslöjar att de två billigare standardmodellerna inte når upp till Apples förväntningar i fråga om förhandsbokningar. Något som gör det troligt att de går att få tag på i butik när mobiltelefonerna släpps den 23 september.

Många förhandsbokningar av iPhone 14 Pro & 14 Pro Max

Däremot ser det ut som att iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max blir betydligt tuffare att få tag på. Här menar Kuo att förhandsbokningarna är enligt förväntan och att leveranstiderna har skjutits en bra bit in i framtiden.

Faktum är att iPhone 14 och iPhone 14 Plus har så dåligt med förhandsbokningar att de ligger efter både iPhone 13 mini och iPhone SE. Ouch, Apple!

Ming-Chi Kuo menar att Apples strategi för att segmentera sitt produktsportiment har misslyckats (åtminstone initialt) och att Apple kan behöva minska sina egna beställningar hos tillverkare som TSMC.

En stor utmaning för iPhone 14 och iPhone 14 Plus är att de kostar mer än 20 procent mer än iPhone 13, men utan att tillföra tillräckligt mycket nytt värde för att rättfärdiga uppgraderingen. Ett nytt kamerasystem, kraschdetektering och en marginellt snabbare SoC-krets (som även finns i iPhone 13 Pro) är svårt att sälja in.

De dyrare syskonmodellerna har en nya generationens SoC-krets, ett ännu bättre kamerasystem och en helt ny skärm med pillerformad utskärning. Till ett högre pris så klart, men skillnaderna är mer än märkbara åtminstone.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.