När släpps Breath of the Wild 2? Här är svaret!

the legend of zelda tears of the kingdom 2022 1

Efterföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild har äntligen presenterats – och idag vet vi när lanseringen sker. Nämligen den 12 maj 2023.

Spelet heter The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom och presenterades på ett Nintendo-evenemang under tisdagen den 13 septemner 2022.

Redan sen tidigare har vi fått glimtar av det nya spelet. Det första avslöjandet kom redan under E3 2019, men det är först nu som vi får en ordentlig aning om vad Nintendo har planerat.

En detalj som den japanska speljätten har hållt väldigt hårt på är namnet – Tears of the Kingdom – eftersom den ger tydliga ledtrådar till vad spelet kommer att handla om.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom skulle ha släppts redan under 2022. Dessvärre har världsläget som det ser ut varit en bidragande anledning till att spelet skjutits på framtiden och idag ser ut att släppas först i maj 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.