Diablo IV får ny öppen beta i maj (2023)

Diablo IV

Snart får du en ny chans att testa Diablo IV innan spelet släpps senare i juni. I maj öppnar Blizzard portalen till helvetet under tre hela dagar och den som missade de två förra beta-testen får en sista möjlighet att skaffa de belöningar som testarna kan få.

Blizzard kommer att hålla en så kallad ”Server Slam” för Diablo IV under helgen den 12-14 maj för alla plattformar. Det är ett roligare namn för ”stresstest” vilket betyder att Blizzard vill testa sina servrar för att se om de klarar trycket när alla vill in och köra samtidigt.


Spela Fractured Peaks med alla karaktärer

Beta-testet öppnar för hela prologen till Diablo IV samt den första akten på ”Fractured Peaks”-kartan. Alla fem av spelets karaktärsklasser går att köra: Barbarian, Druid, Necromancer, Rogue och Sorcerer. Öppningsdelen innehåller huvuduppdrag och sidouppdrag.

Och nej, dina framsteg från de två första beta-testen följer inte med till det tredje testet i maj. Alla dina belöningar finns kvar, men du måste börja om med dina karaktärer, eftersom framsteg inte överförs till varken det nya stresstestet eller lanseringen i juni. Tyvärr.

Belöningarna du kan få är följande:

  • Titeln ”Initial Casualty”: Nå Kyovashad med minst en karaktär
  • Titlen ”Early Voyager” och Beta Wolf-kosmetik: Nå maxtaket för betan på nivå 20
  • Cry of Ashava-mounttrofé: Besegra bossen Ashava med en nivå 20-karaktär

Ashava börjar visas kl. 9:00 PDT den 13 maj och återkommer sedan var tredje timme fram till kl. 9:00 den 14 maj. PDT är det samma som ”pacific time” och är 9 timmar efter svensk tid. Om klockan är 21:00 här i Sverige så är det alltså 12:00 enligt tidszonen för PDT.

Om du har Battle.net-appen på din dator så kan du ladda ner spelfilerna för stresstestet redan den 10 maj. Har du kvar gamla beta-filerna från förra testet så uppdateras de automatiskt med aktuella spelfiler inför testet.

Så laddar du ner Diablo IV-betan

De utan betan på sina system får Server Slam genom att starta Battle.net-klienten och välja All Games > Diablo IV > Game Version > Diablo IV – Server Slam > Installera. Systemkraven för Diablo IV hittar du här.

I alla regioner utanför Tyskland kräver konsolversionerna endast Xbox Live Gold och PlayStation Plus för viss multiplayer-funktionalitet. Däremot finns inte spelet på Xbox Game Pass.

Om du har ett riktigt nytt grafikkort från Nvidia så kan du se fram emot fördelarna med DLSS 3 som Diablo IV har.

Diablo IV lanseras den 6 juni för PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series-konsoler. Därefter kommer Blizzard att leverera kvartalsvisa uppdateringar precis som med liknande Diablo III och Diablo II Resurrected.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.