Den här YouTube-videon kraschar din Pixel-telefon

Pixel 7 Pro
Framsidan på Pixel 7 Pro. Foto: Google

En enkel YouTube-video kan krascha din Pixel-telefon. Så illa faktiskt att videon tvingar mobiltelefonen att starta om sig själv – och det finns inget du kan göra för att stoppa det. Men vad är det egentligen som triggar kraschen och omstarten?

Enligt användare på Reddit så är det alla Pixel-telefoner som omfattas, från Pixel 6 och hela vägen upp till senaste Pixel 7 Pro. Med det sagt så säger ett litet antal Pixel-användare att just deras telefon inte påverkas överhuvudtaget, vilket gör det hela ännu mer förvirrande.

Telefoner som triggas tar inte någon skada, de bara starta om sig. Och du kan själv testa din telefon med videon här under.

Lästips: Kameraglaset till Pixel 7 & Pixel 7 Pro spricker – Google vill inte hjälpa

Den här videon kan tvinga din Pixel-telefon att krascha och starta om sig själv.

Videon i fråga är en specifik scen ur Ridley Scotts Alien från 1984. Det gäller endast med 4K-upplösning och HDR.

Ett sätt att undvika telefonkraschen är att spela videon i YouTube-appen istället för via webbläsaren Chrome. Du kan även prova att omedelbart pausa videon efter att den börjat spela. Sen kan du fortsätta uppspelningen utan att telefonen påverkas.

Det finns inga officiella uppgifter om varför just den specifika videon är problematisk. Det spekuleras i att färghanteringen i telefonen kan ha en bugg som ställer till det, men det återstår att se. Google har i skrivande stund inte kommenterat det hela.

Via Lifehacker

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.