Dead Space Remake släpps den 27 januari 2023

Dead Space 2

Dead Space Remake släpps den 27 januari 2023 på PC, Xbox Series X/S och Playstation 5. Spelet har omarbetats från grunden så att USG Ishimura och dess…invånare…är mer pulshöjande än någonsin.

Grundhandlingen har inte förändrats. Du axlar rollen som Isaac Clark, ingenjör på ett räddningsskepp vars besättning som tar sig ombord militärskeppet USG Ishimura för att undersöka varför det ligger dött i rymden.

Lästips: Alan Wake II släpps under 2023 (PS5, Xbox Series, PC)

När de har tagit sig ombord så märker de att besättningen har drabbats av ett hemskt öde och förvandlats till så kallade necromorphs. De är minst sagt otrevliga och tycker inte alls om Isaac och resten av räddningsskeppets besättning.

Developing this remake has been a lot of fun for us at Motive, as we’re true fans of the franchise and want to treat it with the respect it deserves. It’s been equally exciting to see players’ reactions as we’re taking them on this development journey with us

Phillippe Ducharme, Motive Studios

Faktum är att de ogillar Isaac så mycket att de helst vill hacka honom i småbitar. I små och mörka gångar. När du minst anar det.

Grafikmotorn som används är Frostbite Engine och med modern grafik har spelstudion Motive Studios lyckats skapa ruskigt läskiga miljöer (som om inte originalet var skrämmande nog…).

Motive Studios har justerat grafiken, ljuden, kontrollerna och de övergripande systemen i spelet. Däremot har de inte ändrat på berättelsen, atmosfären och andra, viktiga designdetaljer som var omtyckte av spelarna.

Lästips: 37 nya spel får Xbox FPS Boost-stöd – Alan wake, Gears of War, Dead Space, Fable, Fallout

Vägen fram till lanseringen i januari är fortfarande låg. Just nu är spelet i ett tidigt alpha-stadie vilket betyder att utvecklaren saknar många viktiga delar som måste vara på plats.

Med det sagt så är de redan så säkra på att roadmapen kan hållas att de vågar sig på ett lanseringsdatum. Vi är rädda att de kommer på bättre tankar och skjuter fram lanseringen, men håller så klart tummarna för att de faktiskt håller vad de lovar idag.

Du kan se fler videor och följa utvecklingen på spelets officiella YouTube-sida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.