Apple kan använda USB-C till 2023 års iPhone-modeller

iPhone
Frederik Lipfert, Unsplash

Apple är på gång med att ersätta den ikoniska Lightning-porten i iPhone-serien. Enligt analytikern Ming-Chi Kuo så kommer 2023 års iPhone-modeller att använda USB-C istället.

Ming-Chi Kuo kommer med påståendet efter att ha pratat med källor inom tillverkningsindustrin. Han skickade ut ett frågeformulär där flera kontakter gav uppgifter som pekar på att Lightning-porten är på väg ut.

USB-C kan ge stora fördelar – om Apple vill det

Om Apple övergår till USB-C så kan det öka både överföringshastigheten och laddningshastigheten. Men Kuo menar att det beror helt på hur Apple väljer att integrera tekniken med iOS.

Det finns två saker som talar emot att Apple gör bytet. Det ena är att Lightning-porten är mer vattentålig än USB-C, och det andra är att Apples MFi-verksamhet kan gå helt i stöpet om portbytet blir av.

Det är inte förvånande om Apple faktiskt byter från Lightning till USB-C. Ett lagförslag från EU-kommissionen kan tvinga fram bytet om inte det Cupertino-baserade företaget väljer att göra det själv i god tid.

Apple har använt USB-C länge

Samtidigt har Apple redan introducerat USB-C till en hel rad produkter sedan länge. Bland annat hela Mac-serien och iPad Pro-modellerna.

Läs mer om nyheten på BGR här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.