Här är nya och förbättrade Sony WH-1000XM5

sony wh 1000xm5 sidan svart 2022

Sony WH-1000XM5 är äntligen officiellt presenterade! De nya hörlurarna har fått en omarbetad design och ljudkvaliteten har förbättrats rejält.

Ända sedan Sony introducerade den första modellen i 1000XM-serien under 2016 så har hörlurarna sett relativt likartade ut. I princip så är det enda som har ändrats brusreduceringen, batteritiden och ljudkvaliteten. Till viss del.

Med WH-1000XM5 så blir det ändring på designfronten. Den nya modellen har blivit rejält omarbetad (även om det inte är speciellt radikala förändringar) för ett nytt utseende och bättre passform på huvudet.

sony wh 1000xm5 gravit etui 2022

Kuddarna som används på kåporna använder sig av syntetläder och är anpassade för att vara avlastande mot huvudet.

Kåporna har även designats om för att husera de specialdesignade högtalarelementen på 30 millimeter och som ska ge ett naturligare ljud än tidigare varit möjligt. Elementen används i kombination med Sonys ljudprocessor V1 som ska ge ett detaljrikt ljud med bra basåtergivning.


Brusreduceringen har förbättrats och kan eliminera betydligt mer omgivningsljud än tidigare. Detta tack vare de åtta mikrofoner som snappar upp ljudet, analyserar det och motverkar oönskade ljudvågor så att dina öron aldrig uppfattar dem. Brusreduceringen hanteras av Sonys egna brusreduceringskrets QN1. Batteriet stannar kvar på 30 timmar som föregångaren.

Bland de nya funktioner som introduceras hittar vi Quick Access och Speak-to-Chat. Med Quick Access kan du fortsätta lyssna där du slutade i spellistan – utan att du behöver styra uppspelningen med en mobiltelefon. Speak-to-Chat tystar musiken när vi pratar så att omgivningens ljuden (och motparten) hörs tydligare. Helt handhavandelöst!

Sony WH-1000XM5 släpps i slutet av maj och har ett rekommenderat pris på 5 000 kronor. Precis som tidigare så får du bara två färgalternativ att välja på – den här gången svart och gråvitt.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.