Dashcam för dig som delar bilen – Bosch RideCare

Bosch RideCare
Foto: Bosch

Bosch RideCare är en ny bilkamera som riktar sig till de som delar sin bil med andra. Kameran spelar in video av både utsidan och insidan samt erbjuder hjälp dygnet via en extra tjänst.

Bilkameran har uppkoppling mot internet och erbjuds i samarbete med tjänsten Gridwise. Ett företag som specialiserat sig på bildelning och budchafförer med hjälp av en app i mobiltelefonen.

Bosch RideCare filmar genom vindrutan för att fånga allt som sker framför bilen, men också inne i kupén. Enligt Bosch filmas insidan för att öka säkerheten för alla som sitter inuti bilen. En liten diod indikerar när kameran är aktiv.

Lästips: Bilkameran Ring Car Cam släpps 2023

Bosch RideCare
Bosch RideCare filmar även inuti bilden.

En säkerhetsdetalj är att RideCare-kameran har en speciell nödknapp som gör att föraren snabbt får prata med en supportperson via Bosch Call Center. De kan då få åtkomst till de två kamerorna via uppkopplingen och avgöra om räddningstjänsten måste kontaktas.

Videor och ljud som spelas in med RideCare-kameran sparas i molnet på en server hos Bosch. Innehållet krypteras vilket betyder att varken de eller andra, obehöriga kan se vad som sparas.

Notera att videor laddas upp automatiskt när kameran bedömer att det behövs. Exempelvis när den identifierar en olycka. Men också när föraren begär det manuellt direkt från kameran eller mobilappen.

Bilkameran visades på CES 2023 och har fått en av de många utmärkelser som delas ut där. Specifikt honorärsutmärkelsen ”CES 2023 Innovation Awards Best of Innovation” i kategorin ”In-Vehicle Entertainment & Safety”.

Via TechCrunch

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.