Sökmotoroptimering som ger resultat – experterna tipsar

Google ikon skärm
Foto: Brett Jordan, Unsplash

Syns man inte så finns man inte. Det stämmer verkligen när man driver en webbsida som är beroende av besökare. För att synas så gäller det att ens sida rankar högt hos sökmotorerna och driver in organisk trafik. Nästa steg är att konvertera den organiska trafiken till sälj.

Mycket SEO-arbete kan du som webbsideägare göra själv. Att skriva texter som är informativa, håller hög kvalitet och med alla relevanta nyckelord kommer du långt på. Men ibland kan det vara svårt att se själv varför ens sida inte får tillräckligt mycket organisk trafik, tappar i trafik eller kommer längre ner i rankningarna. Det kan bero på att algoritmer har förändrats eller att konkurrenter har förbättrat sin SEO-strategi.

En webbsida som är sökmotorsoptimerad redan från början är ett måste. Då får ni snabbare in trafik och det gör det även lättare att sköta det löpande SEO-arbetet. Många väljer att anlita SEO-experter som ser till att allt sätts upp på rätt sätt. Viseo är ett välrenommerat SEO-företag som har hjälpt flera företag från Sverige och Norden att få mer trafik och högre lönsamhet.

Viseo erbjuder sina tjänster i Uppsala och flera andra svenska städer. De använder många tekniska hjälpmedel i sin arbetsprocess och sammanställer rapporter som visar hur din sida presterar idag, var du tappar trafik och hur sidan kan förbättras.

En viktig del av Viseos arbete är sökordsanalyser. Deras experter analyserar vad era potentiella kunder söker efter och matchar det med rätt nyckelord. Webbsidan byggs sedan ut med fler huvudsidor som anpassas efter verksamheten.

Teknisk SEO är också viktigt. Det innebär att sidan är mobiloptimerad, att all källkod fungerar och att trasiga länkar repareras. Gamla sidor som inte fungerar som dem ska rankas lägre av sökmotorer som Google.

Allt SEO-arbete sker inte på sidan, utan det är också viktigt att jobba med off-page SEO. Det innebär bland annat att få ingående länkar till sidan från andra sidor med hög auktoritet. Eftersom sökmotorernas algoritmer använder länkar för att bedöma hur trovärdig en sida är så är det nödvändigt att arbeta med en länkstrategi.

Ett löpande arbete

Det är inte bara när ni sätter upp en ny webbsida som sökoptimeringen är viktig. Det är ett löpande arbete som måste finjusteras och optimeras flera gånger om året.

Ibland uppstår det även problem med sökoptimeringen som måste lösas snabbt. Om du driver en webbsida som har tappat besökare på sistone är det viktigt att ta reda på hur det har blivit så. Det kan bero på att ni inte har uppdaterat era sökord lika bra som konkurrenterna, eller att ni inte längre länkas till från en tidigare samarbetspartner. Det ligger alltid någonting bakom när man tappar besökare och först när anledningen har identifierats, kan problemet åtgärdas eller ersättas med en annan lösning.