Bilkameran Ring Car Cam släpps 2023

Ring Car Cam

Bilkameran Ring Car Cam ser äntligen ut att kunna släppas. Modellen visades redan 2020, men sedan dess har den legat i en malpåse och vägrat nå ut på butikshyllorna.

Efter en ny presentation under CES 2023 är det läge att få ut bilkameran till konsumenterna, men den kommer att kosta dig en hygglig slant.


Ring Car Cam har dubbla kameror med vidvinkeloptik och nattseende. Den ena kameran är riktad utåt genom vindrutan så att den fångar allt som händer framför bilen, och den andra är riktad inåt för att se vad som händer i kupén. Med larmmeddelanden i realtid får du omedelbart veta om någon exempelvis försöker göra inbrott i bilen.

Ring Car Cam
En av två kameror som spelar in allt som händer, även inuti bilen.

Det finns ett inbyggt integritetsskydd som du kan fälla över linserna om du inte vill känna dig övervakad.

Om du blir stoppad av polisen kan du använda röstkommandot ”Alexa, spela in” för att starta inspelningen för att fånga konversationen och händelserna. Den här är nog mest riktad mot amerikanska användare, men fungerar så klart även för oss i Sverige.

För att ansluta Ring Car Cam krävs att bilens OBD-II port är ledig. Du måste nämligen ansluta bilkameran till den för att alla funktioner ska fungera korrekt.

Amazon säger att du bara får använda Ring Car Cam om porten sitter på vänster sida av bilen, av säkerhetsskäl. Förutsatt att ratten OCH porten sitter på höger sida, då anar vi att det går lika bra ändå.

Ring Car Cam kostar 200 USD vilket omräknat blir cirka 2 700 kronor inklusive moms.

Via Apple Insider

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.