Då släpps efterföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Zelda — Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ett av Nintendos absolut mest populära spel någonsin.

Därför är det inte förvånansvärt att det kommer en officiell efterföljare. Det glädjer fansen och skickar in miljontals dollar rakt in i Nintendos redan fyllda pengakista.

Vi vet att efterföljaren är på gång, för det har speljätten redan bekräftat. Men när släpps egentligen spelet?

Tidigare var det sagt att lanseringen skulle ske någon gång under 2022. Idag vet vi att den tidsramen inte går att nå. Istället flyttas spelet en bit in i nästa år.

Läs mer: Nintendo Switch får ett nytt Wii Sports

Producenten Eiji Aonuma säger i ett uttalande att spelstudion har beslutat att skjuta på lanseringen till våren 2023.

Exakt datum är inte uttalat. Anledningen till att spelet skjuts på framtiden är inte kontroversiell, de vill ha extra tid för att skapa något riktigt speciellt och de arbetar redan hårt på spelet.

Tyvärr har vi inga som helst detaljer om vad efterföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer att innehålla.

Eftersom Switch-serien knappt har ändrats sedan första modellen släpptes 2017 så finns inte mer kraft under huven att hämta. Därför tror vi att grafiken blir i princip identisk med det första spelet.

Men det betyder så klart inte att det finns förbättringar att hämta. The Legend of Zelda: Breath of the Wild har en del retliga smådetaljer som enkelt kan fixas, precis som alla andra spel.

Läs mer: No Man’s Sky släpps till Nintendo Switch (trailer)

Faktum är att vi inte ens vet vad spelet heter. Nintendo refererar alltid till spelet som “The Sequel to The Legend of Zelda: Breath of the Wild”. Och det är allt. Räkna dock med ordentlig hype inför lanseringen nästa år!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.