Nu kan du prenumerera på spel till PS4 & PS5 med Playstation Plus

sony-playstation-plus

Sony lanserar ett helt nytt Playstation Plus med tre prisnivåer. Nu kan du äntligen prenumerera på spel för PS4 och PS5 genom enkel månads- eller årsbetalning – men smakar det så kostar det. Och priset är högt.

Tre nivåer: Playstation Plus Essential, Extra och Premium

Det viktigaste du måste veta om helt nya Playstation Plus är de tre prisnivåerna och vad de erbjuder. Här är en kort förklaring till varje nivå och vad du måste betala:

  • Essential: Grundnivån med lägst pris och som är i princip identisk med gamla Playstation Plus. Du kan spela online, får gratis spel varje månad, rabatter i online-butiken och kan lagra dina sparfiler i molnet. Väldigt enkelt alltså.
  • Extra: Mellannivån som ger allt som Essential har + fler än 400 spel för PS4 och PS5. Spelen är nedladdningsbara och fungerar så länge du betalar för Extra-nivån.
  • Premium: Högsta nivån som har allt från Essential och Extra + 340 spel som även omfattar PS3-titlar. Den här nivån har även tidsbegränsade testversioner av spel som du kan prova innan du köper.

Den korta summeringen är alltså att Essential är bäst för dig som vill kunna spela online och få några kostnadsfria spel då och då. Och som vill köra de 20 gratisspelen i Playstation Plus Collection på din Playstation 5.

Vill du ladda ner och köra andra spel så är det alltså Extra eller Premium som gäller. Och här sticker priserna iväg rejält.

Så mycket kostar Playstation Plus Essential, Extra och Premium

MånadsprisKvartalsprisÅrspris
Essential9,99 USD
8,99 EUR
24,99 USD
24,99 EUR
59,99 USD
59,99 EUR
Extra14,99 USD
13,99 EUR
39,99 USD
39,99 EUR
99,99 USD
99,99 EUR
Premium17,99 USD
16,99 EUR
49,99 USD
49,99 EUR
119,99 USD
119,99 EUR
I skrivande stund saknas svenska priser. Uppdatering kommer snarast.

Då släpps nya Playstation Plus i Sverige

Sony skriver på sin webbsajt att förändringen till Playstation Plus sker gradvis. De har en tidsplan att följa och alla spelare kommer inte att få de nya nivåerna samtidigt. Istället sker en rullande förändring som först sker på den asiatiska marknaden med start i juni.


Efter att de asiatiska länderna har fått nya Playstation Plus så är det dags för Nordamerika och Europa. Därefter i resten av världen där speltjänsten omfattas idag.

Målet för Sony är att samtliga marknader där Playstation Plus erbjuds ska ha fått de nya nivåerna innan vi går in i 2022 års andra hälft.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.