Allmänt

D-Link DWR-923 – ladda ner senaste mjukvaran och manualen här

Om man skaffar ett 4G-abonnemang som mobilt bredband är det ofta modemet/routern D-Link DWR-923 som medföljer. Det är ett utmärkt modem men precis som all annan hårdvara med inbyggd mjukvara så krävs uppdateringar av denna. I skrivande stund är det version 1.3.7.37 som medföljer modem från Telenor och Bredbandsbolaget, men det finns en helt ny (i skrivande stund) firmware att ladda ned och installera.

Uppdaterad: 2016-08-12: Uppdaterade versionen för norska modellen, lade till nedladdningslänk för engelsk manual för DWR-923.
Uppdaterad 2013-12-10: Lade till information från D-Link om senaste mjukvaruversionen för den norska modellen.

Vilka ändringarna är har jag inte kunnat ta reda på men uppdateringen fungerar med alla som har en D-Link DWR-923. Tänk på att det är viktigt att lägga in ny mjukvara när det släpps, inte bara för att öka funktionaliteten och stabiliteten, men också för att man ofta lägger in säkerhetsåtgärder som löser buggar som annars kan ge otillåten åtkomst till ditt nätverk och dator(er).

Varning! Om du har den norska varianten av DWR-923 ska du INTE installera någon av filerna här under – de kan nämligen göra modemet obrukbar! Den svenska går utmärkt att uppdatera, men tänk på att det alltid finns risker!

dlink-dwr923-firmware-v141837-20131220

Ladda ned OG3611_v1.4.18.37_gui.img här

Ladda ned OG3611_v1.4.17.37_gui.img här

Ladda ned OG3611_v1.4.8.37_gui.img här

Ladda ned OG3611_v1.4.2.37_gui.img här

Frågor & Svar

Fråga: Är DWR-923 fortfarande aktuell på marknaden?
Svar: Nej, DWR-923 är en utgången modell som inte har stöd hos varken tillverkaren eller mobiloperatörerna. Telenor som använde 3G/4G-modemet har idag Huawei E5186 istället.

Fråga: Vilken version är den senaste?
Svar: Enligt D-Link är det i skrivande stund v1.4.17.37 v1.4.18.37 för svenska- och version 1.0.0.8 1.0.0.12 för norska modellen som gäller och den tillhandahålls av Telenor.

Fråga: Hur snabbt är modemet efter den här uppdateringen?
Svar: Som mest har jag lyckats nå 69 Mbit/s i Telenors 4G-nät med den här mjukvaran.

Fråga: Är mjukvaran stabil?
Svar: Jag har inte haft några problem hittills så personligen ser jag den som stabil (åtminstone klart bättre än 1.3.7.37)

Fråga: Ger 1.4.8.3.7 nya funktioner som inte finns i 1.4.2.37?
Svar: Vad jag har sett så är det inget synligt som är nytt, bara dolda ändringar.

Fråga: Var kommer alla uppdateringarna ifrån?
Svar: Alla filer som jag lägger upp är direkt från D-Link och Telenor. Här är en länk till nedladdningssidan hos D-Link. Notera att D-Link inte längre underhåller DWR-923 och har endast källkoden till version 1.4.17.37 på sin webbsajt.

Fråga: Hur många har laddat ned dessa filer – och hur många problem har rapporterats?
Svar: Fler än 1 200 2 300 7 200 14 330 nedladdningar fördelat över de fyra filerna, inga problem har rapporterats med svenska mjukvaran.

Fråga: Finns en manual att ladda ner för DWR-923?
Svar: Absolut. Ni hittar den engelska manualen via denna länk (pdf, 2.8 MB).

 

dlink-dwr-923-internetinst

Taggar

59 kommentarer

 1. Klara den uppdateringen 60 Mbit på 900 bandet på 4G?
  Jag fick en uppdatering nu från Telenor 1.3.8.37 pga telefonin inte funkade helt plötsligt.

 2. Hei Mikael.

  Forsøkte dette på min norske DWR-923 men nå virker den bricked. Den starter men lyser bare svakt og lar seg ikke tilkoble med LAN, og gir ikke noe WLAN. Har forsøkt reset og 30-30-30 reset (virket ikke å ha noen effekt). Har du noen tips?

  1. Det här är inget problem jag någonsin hört om tidigare, det går alltså inte att ansluta överhuvudtaget?

   1. Nei. Jeg vet ikke om dette kan være fordi dette er en versjon som er lansert i Norge? Og nei, jeg får ingen IP-adresse og kan heller ikke koble til ved å sette min egen.

    Kjenner du andre reset-metoder til factory firmware enn 30-30-30?

   2. Hei Mikael

    Har du hørt noe mer fra noen andre her? I Norge med samme problem.
    Hadde problemer med modemet i brigded(som var grunnen til at det ble kjøpt) og etter forsøk på oppgradering til 1.4.8.37 er den død…

    Kan eventuelt være verdt å nevne på toppen av siden ettersom det er flere som går på samme smellen ved å laste ned firmwaren her ;-)

  2. Har akkurat samme problemet selv. Med andre ord: Ikke oppdater til siste firmware om du sitter på i Norge.
   Noen som har funnet en løsning? Snakket nettopp med Telenor, og de var mindre enn hjelpsomme.

 3. you are genuine. Better than Telenor customer service . thank you for your support . Telenor should share your web link :)

  1. Hej Andreas,

   Mjukvaran är direkt från D-Link och anledningen till att Telenor inte har dem kan jag inte svara på.

 4. Hej,
  Funkar det att köra i bryggläge med 1.4.8.37? Jag vill använda min Time Capsule som router men det har inte fungerat med tidigare firmwares.

  1. Min DWR-923 slutade svara på anrop från webbläsaren när jag satte den i bryggat läge med den senaste mjukvaran, tyvärr.

 5. Tack för snabbt svar Mikael!
  Märkligt att det ska vara så svårt för D-link att lösa bryggat läge. 923:an verkar ha utgått och är ersatt av dwr-921. Jag överväger att köpa den i hopp om att bryggat funkar på den… Du har möjligtvis ingen erfarenhet av 921?

  1. Dessvärre har jag ingen tillgång till den modellen, dock kanske jag skulle ta och kontakta D-Link för att se om de kan skicka en för test.

   1. Jag köpte en 921 i fredags och den funkar klockrent i bryggat läge ihop med Time Capsule, så som 923:an borde ha varit från början. Känns så gött att äntligen köra alla enheter från Time Capsule med snabbt wifi i hela huset…

    1. Tack för att du berättar här om din upplevelse. Det hjälper förhoppningsvis alla andra som har liknande funderingar.

 6. Hei. Er i Norge og har en ny dwr-923. Den fungerer greit, men hvis jeg slår den av eller drar ut strømadapteren, så vil den ikke automatisk tilkoble seg internet når jeg slår den på igjen. Rød lampe lyser på Internet. Jeg må da logge inn på routeren og klikke på Internet — profile configurations. Under Network profile list må jeg klikke connect. APN1 connected vises da. Hva må gjøres for at dette skal gå automatisk ?

  1. Hei Roar, beklager at jeg svarer på en så gammel post. Har samme problem på min dwr-923 i Norge. Ikke noe hjelp fra Telenor, fant du noen gang ut av det?

 7. Hej, rangordna gärna dina nedladningslänkar (senaste högst upp) för att det blir lätt att man missar vilken som är senaste firmware till routern, trodde först att 8.37 var senaste men det visade sig att det fanns en nyare längst ner 17.37 :)

   1. Angående versionerna, så borde Dlink skriva så här, tycker jag. Så kan det inte misstolkas…

    1.4.80.37
    1.4.20.37
    1.4.17.37

 8. Tack! Nu är min firmware up to date igen! Har inte märkt några riktiga skillnader ännu men återkommer om jag hittar något. Tack för länkar!

 9. Du har ju skrivit om “4G Router Firmware Upgrade” finns det någon möjlighet att du skriver något om “4G Module Firmware Upgrade” hittar inget om det någonstans om det finns någon nyare version. Om man använder sig utav versionen Router 1.4.17.37 så kan man faktiskt, se vilken “Module” version man har, men inte med den senaste Router versionen 1.4.80.37. Finns en sida som jag mailade till dig, men har inte fått någon respons om detta.

  1. Hej, jodå jag ser att du har skickat men tyvärr verkar mitt svar ha fallit bort då jag inte har skickat det. Antagligen blir det inget skrivet om det hela då jag inte har tillräckligt med information för att vilja lägga ut något. Ska läsa mer och se vad som händer.

   Tack för att du tog dig tid att kommentera.

 10. Hur genomför jag själva uppdateringen? Laddar hem filen (.img) och sparar den lokalt på min dator, söker upp den via dwr:ens gränssnitt, klickar på ‘router upgrade’. Men sen då?

   1. Någon som har uppdaterat till 1.4.18.37? Jag har fått problem med att jag måste starta om nätverket lite då och då, på min iPhone och Plattan för att den ska koppla upp sig, för att kunna surfa, händer flera gånger i veckan, ibland flera gånger per dag + att jag nu måste starta om routern flera gånger i veckan för att internet går upp och ner hela tiden. observera att det är olika fel nu.
    Ska testa att binda IP till MAC nu så får vi se om jag slipper starta om telefonen och plattan om det kanske blir någon krock ibland med IP adressen.
    Men det här med att routern tappar internet, är ju ett skumt fel. Då tex man kan sitta på min PC och så ser jag på nätverks ikonen att det står “ingen internet” och en gul symbol visas och efter en stund försvinner den, kommer och går lite då och då, väldigt störande, då jag har 100% kontakt med 4G masten. Någon som har något tips man kan kolla?
    Har inte felanmält till BBB ännu men kommer göra det snart altenativt gå tillbaka till en tidigare version.

 11. Hvor får man firmwaren til den norske dwr C1E fra?
  Har sett på telenors sider men der er den nyeste bare 1.0.0.7a, en alpha som ble trukket tilbake etter at routerne gikk i lås.

  1. Siste norske versjon er 1.0.0.10
   Har installert men mister av og til nettkobling og må restarte.
   Samme problem som på 1.0.0.07

 12. Hm kolla datumet för ny firmware på länken till dwr-923.
  Lägre nummer men nyare datum.Senaste eller?

  1. Har haft problem med att DHCP servern hänger sig sedan Telenor uppdaterat till 1.4.18.37
   Är det någon som vet något om detta? Har satt reservation på två datorer men störigt när någon är på besök eller liknande.

   1. Hej! Vad kom du fram till? Har också 1.4.23.37 på vår DWR-123 och det strular med en telefon och en dator, tänkte se om en uppdatering kunde lösa problemet.

    1. Har exakt samma problem. 1.4.23.37 enl routern och ständig tappad internet trots att jag har 90% enligt routern. Jag har dock märkt att det går bra mycket bättre när jag jobbar precis bredvid routern. Jag börjar undra om det inte är fel på wifi delen och inte själva 3G/4G uppkopplingen. Är detta den senaste

   1. Hej Maestro,

    Vi har inte längre koll på vilken den senaste versionen är eftersom modemet är så gammalt att både D-Link och Telenor har slutat ge stöd åt den. Åtminstone vad vi vet. Kontakta din internetleverantör och be dem göra en kontroll från deras sida om det finns ny mjukvara. De ska kunna uppdatera direkt från kundtjänsten.

    Med vänliga hälsningar
    Mikael

 13. Hej, fik denne router dlink dwr-923, men jag har ej telenor som leverantör…. Går det använder ett annet sim kort?

  På förhand tack

  1. Hej Dexter,

   Om du köpt routern i butik ska du kunna använda vilken mobiloperatör som helst i den. Prova att sätta i ett som passar och se om den får anslutning till mobilnätet.

   Med vänliga hälsningar
   Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close