Cyberpunk 2077: Samurai Edition kan släppas 2022

Du bör ta allt med en nypa salt – officiella uppgifter kan släppas i februari 2022

cyberpunk 2077 illustration 2021

Kan Cyberpunk 2077 nylanseras med en Samurai Edition? Enligt ett inlägg på Reddit kan en sådan vara på gång i samband med släppet av uppdateringen till version 1.5.

Det handlar alltså om ett namnbyte på spelet och inte bara ett tillägg. Stämmer inlägget kommer Cyberpunk 2077 att ersättas med Cyberpunk 2077: Samurai Edition. Och nyheterna är många.

Läs mer: Cyberpunk 2077 drog in 563 miljoner dollar i intäkter

Listan med förbättringar till Cyberpunk 2077

Här är hela listan från Reddit-tråden:

  • CD Projekt Red kommer att bekräfta Samurai Edition, uppdateringen med version 1.5, den första expansionen och en cyberpunk-anime i februari.
  • Uppdateringen med version 1.5 ger oss ett garage till dina bilar, förbättrad AI, ett transmogsystem, total ombalansering av loot-systemet, nytt gränssnitt och möjligheten att besöka en frisör.
  • En mindre DLC inkluderas i version 1.5 med fyra nya vapen, New Game+, möjligheten att ändra i din lägenhet, fler uppdrag och mer.
  • Många mindre kvalitetsförbättringar. Bland annat får du fler meddelanden från karaktärerna Judy och Panam. Första expansionen är i Pacifika

Första stora expansionen är i Pacifica. Enligt uppgiftslämnaren är det ett riktigt stort område. Uppdragen utförs i något som kallas ”the combat zone” där två stora gäng huserar – Bozos och Slaughterhause.

Området med alla uppdrag ska ha inspirerats av spelet S.T.A.L.K.E.R. Så om du har spelat det tidigare lär du känna dig som hemma (förutsatt att du tyckte om spelet så klart).

Andra detaljer pekar på att Cyberpunk 2077: Samurai Edition får ett eget minispel, precis som The Witcher-serien har Gwent. Till Cyberpunk 2077 ska det handla om att samlas på sig monster, göra uppdrag i cyberspace och slåss i JPRG-stil.

Läs mer: Hackare har sålt källkoden bakom Cyberpunk 2077 och The Witcher 3

Expansionen är INTE gratis (vad vi hört)

Och så var det den lilla detaljen om huruvida CD Projekt Red är så fräcka att de tänker ta betalt för expansionen eller inte.

Efter den extrema fadäsen med att släppa ett knappt halvfärdigt spel (totalt ospelbart på Xbox One och Playstation 4 dessutom) så lär CD Projekt Red behöva ge sina användare all goodwill de bara kan. Det är förståligt att de behöver få in pengar, men de kan inte räkna med glada miner om de tänker ta betalt.

Allt blir dock inte bakom en betalvägg. Reddit-inlägget säger att CD Projekt Red kommer att erbjuda en mängd mindre, kostnadsfria DLC-uppdateringar till Cyberpunk 2077: Samurai Edition.

Sannolikheten att uppgifterna stämmer? Inte hög

Tyvärr har Radek Grabowski på CD Projekt Red valt att kommentera negativt på den här nyheten.

I en Twitter-kommentar till en Forbes-artikel uttrycker han tydligt att deras uppgifter (oklart om det är enskilda delar eller hela) är felaktiga.

Vilket är galet tråkigt, för när vi väl får lite förhoppning om att spelstudion faktiskt har något positivt att erbjuda sina fans så kanske de skjuter hela saken i sank direkt.

Vi kan bara hålla tummarna. Om inte CD Projekt Red gör något kommer Cyberpunk 2077 att dö långt tidigare än vi hoppats.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.