TP-Link Deco X50 – smartare WiFi för trädgården

tp link deco x50 outdoor mesh 1 2022

TP-Link Deco X50-Outdoor är en ny WiFi-lösning för att skapa ett mesh-nätverk utomhus, exempelvis till din stora trädgård. Med vädertålig design är Deco X50 ett bra alternativ för blötare miljöer, men du bör undvika hällregnet.


  • Stöd för WiFi 6 med upp till 3 000 Mbps
  • Tre gigabitportar för ethernet
  • IP65-klassad vädertålighet
  • POE-stöd
TP-Links presentation för CES 2022

TP-Link Deco X50-Outdoor är inte tänkt att användas helt för sig själv. Du ansluter enheten till ett befintligt mesh-nätverk, exempelvis om du har nya Deco XE200, i hemmet. Den lilla mesh-enheten är som en förlängd arm för ditt WiFi, men mycket kraftfullare än den klassiska WiFi-förstärkaren.

Den högsta teoretiska hastigheten är föredömliga 3 000 Mbps, men räkna med att aldrig nå så högt oavsett hur du använder din enhet. Dual-band stöds och det finns tre ethernetportar med gigabithastighet, två för andra nätverksprylar och en för PoE. Med PoE-stödet kan du både får nätverksanslutning och strömförsörjning i samma kabel.

Läs mer: TP-Link Archer AX6000 och AX11000 presenterade – stöd för Wi-Fi 6 (802.11ax)

tp link deco x50 outdoor mesh 2 2022
Flera monteringsmöjligheter för Deco X50. Foto: TP-Link

Flera monteringsmöjligheter & HomeShield

TP-Link Deco X50-Outdoor kan monteras på flera olika vis. Det medföljer tillbehör för fast montering på väggen, med en stolpe eller för fast placering på ett plant underlag.


Med IP65-klassad design är mesh-enheten både vattentålig och dammtålig. Men den är inte helt vattentät, så bäst är att placera den lilla enheten under ett utstickande tak eller vid annat skydd.

TP-Link Deco X50-Outdoor fungerar med alla befintliga Deco-prylar på marknaden idag. Med HomeShield-stödet får du ett heltäckande skydd för hemnätverket. Både mot yttre hot och föräldrakontroll för dig som har barn.

Läs mer: WiFi Superboost – undvik den här WiFi-extendern

Läs mer om Deco X50-Outdoor på den officiella produktsidan här.