Cyberpunk 2077 får nya filer på Steam – uppdatering nära?

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kan snart uppdateras till en ny version. Enligt uppgift har spelets filer på spelplattformen Steam uppdateras för första gången sedan oktober 2021.

Nej, det betyder inte att du kan ladda ner filerna till din dator. Inte än åtminstone. Det betyder bara att CD Projekt Red har laddat upp nya och uppdaterade filer i väntan på att kunna släppa dem officiellt.

Spelstudion lovade en uppdatering under början på 2022. Kanske är det här första tecknet på att de kan hålla vad de lovar.

Läs mer: Cyberpunk 2077: Samurai Edition kan släppas 2022

Next-gen uppgraderar grafiken för Xbox Series X & Playstation 5

Den stora, hett efterlängtade uppgraderingen till Cyberpunk 2077 ska göra spelet optimerat för senaste generationens spelkonsoler.

Idag är det Xbox One- respektive Playstation 4-versionen som körs på Xbox Series X/S och Playstation 5. Och det betyder att spelet inte drar full nytta av den kraftfullare hårdvaran i spelkonsolerna.

När CD Projekt Red släpper den nya uppdateringen så kan den heta Cyberpunk 2077: Samurai Edition. Något Forbes var först med att rapportera och som spelstudion kort efter (något vagt) förnekat.

Läs mer: Cyberpunk 2077 drog in 563 miljoner dollar i intäkter

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.