Call of Duty: Modern Warfare II på skiva kräver 130 GB nedladdning över internet

Call of Duty Modern Warfare II

Funderar på att köpa Call of Duty: Modern Warfare II på skiva för att slippa ladda ner hundra gigabyte med data och undvika en lång väntetid innan du kan spela? Då får du tänka om då det bara finns 72 MB med filer på skivan.

Du måste alltså ladda ner spelets alla filer över internet ändå. Det betyder minst 70 GB bara för att spelet ska starta och 130 GB totalt för att hela spelet ska vara installerat på din spelkonsol eller PC.

Den som har en snabb fiberlina indragen till hemmet klagar säkert inte speciellt mycket, då går det rejält snabbt ändå. Men du som fortfarande har en ADSL/VDSL-lina eller långsammare fiberanslutning kan få vänta en hel dag innan spelet är färdiginstallerat.

Vad filerna på skivan gör är inte fastställt i skrivande stund. Sannolikt är de bara till för att verifiera ägarskap och initiera nedladdningen.

Lästips: Så mycket utrymme tar God of War Ragnarök på din PS5 & PS4

Call of Duty: Modern Warfare II är billigare på skiva

Oavsett mängden data som finns på skivan till Call of Duty: Modern Warfare II så finns en stor fördel att INTE köpa spelet digitalt – och det är prislappen.

Både Sony och Microsoft tar ett extra högt premiumpris för spelet i sina spelbutiker för Playstation och Xbox.

Om du köper spelet via Playstation Store eller Microsoft Store så kostar det dig 879 kronor för grundversionen. Samma spel på skiva via en svensk återförsäljare är mycket billigare, bara 650 kronor som lägst (i skrivande stund).

Kan kräva stor uppdatering från första dagen

Även om alla filer faktiskt hade funnits på skivan så är det ingen garanti att du inte måste ladda ner stora mängder data ändå.

Normalt brukar en uppdatering vara redo att installeras från första dagen, vilket i värsta fall kan vara tiotals gigabyte som måste laddas ner.

Om spelet ändå är köpt digitalt eller som med Modern Warfare II måste laddas ner oavsett skivan så är det inga konstigheter. Då ingår normalt uppdateringen direkt i första nedladdningen.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.