Buy It For Life 2023 – prylarna som håller längst

Travel bag
Taylor Beach, Unsplash

Vill du veta vilka prylar som håller längst idag? Då ska du kolla på Reddit och speciellt i BuyItForLife-communityn med 1,5 miljoner hängivna medlemmar. De har svaret på vilka saker som du ska köpa när kravet är extremt lång hållbarhet.

Att gå igenom hela gruppen manuellt är knappast det lättaste, eller ens möjligt. Men med hjälp av artificiell intelligens och lite manuellt analysarbete så går det lättare. Speciellt om Reddit själva är med på det hela och bidrar med rätt data.

Med tanke på vårt växande ekosystem av 150 miljoner konsumenter känns det väldigt bra att samarbeta med Reddit och deras community, för att kunna inspirera fler att handla produkter som håller längre, sparar pengar och minskar avfall.

Klarna

Klarna och Reddit har samarbetat för att ta fram en lista med de mest omtalade prylarna vars livslängd utmärker sig extra. Till sin hjälp har man använt ChatGPT som fått uppdraget att analysera informationen från gruppen.

Dr. Martens
Dr. Martens står högt på listan över tillverkare med hållbara prylar. Foto: abbielouise29, Unsplash

Buy It For Life 2023 – här är hela listan

Här är hela listan utan någon närmare sortering. Vi länkar till Prisjakt i de fall då det finns produkter för respektive tillverkare och produktkategori.

Buy It For Life-listan kommer att uppdateras årligen. I takt med att nya listor släpps så uppdaterar vi givetvis den här sidan med fler produkter.

I ett uttalande säger Yvonne Quinn, Head of International Business Marketing på Reddit följande:

Listan är baserad på upplevelser och omdömen från den allra hårdaste testgruppen, nämligen vanliga konsumenter. I över ett decennium har vi sett ‘Buy it for life’-communityn växa och frodas. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Klarna för att dela alla värdefulla insikter som samlats av våra Reddit-användare, som kan inspirera människor till att handla mer medvetet.

Reddit

Det här tycker vi om initiativet

BuyItForLife-communityn på Reddit kan vara svårnavigerad med många nya inlägg varje dag. Och det är inte lätt att förstå vad som faktiskt är det bästa och mest hållbara som du kan köpa.

Att Reddit delar med sig av den här informationen är mycket praktisk då vi får en enkel och lättläst lista som enkelt går att spara och kolla på när man ska köpa nya prylar. Tänk bara på att vissa tillverkare stod för kvalitet förr, men idag så är det inte säkert att de har lika bra hållbarhetstänk.

Det är oklart om just den saken är inräknad. Många som lägger upp i communityn nämner prylar som är tiotals år gamla – och de kan vara mycket bättre byggda då än vad helt nya, likvärdiga prylar är idag. Ha det i åtanke!

Via Ehandel.se

FAQ

Vad är BuyItForLife på Reddit?

Det är en stor community där man kan lägga upp bilder och information om prylar som har extra bra hållbarhet. Det är en fantastisk plats för inspiration när man vill köpa något som ska hålla riktigt, riktigt länge.

Vilka prylar håller längst / bäst?

Enligt den senaste undersökningen som Klarna gjorde i samarbete med Reddit så är tillverkare som Herman Miller, Teva, Wahl, Zojirushi, Filson, Birkenstock, Le Creuset, Corelle, Red Wing, Dr Martens, Nalgene, All-Clad, JanSport, Stanley och Klean Kanteen på listan.

Hur framtogs listan över hållbara prylar?

Genom ett samarbete mellan Klarna och Reddit där bland annat manuella analyser och ChatGPT användes.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.