Bugg för aktivitetsfältet i Windows 11 – visar gamla Windows 10-versionen

microsoft windows 11 2

En bugg i Windows 11 gör att aktivitetsfältet från Window 10 återställs. Flera användare rapporterar att de inte får nya aktivitetsfältet för Windows 11 efter installationen.

Andra användare rapporterar dessutom att Windows 11 har en bugg som gör att Start-menyn inte fungerar korrekt. Kanske inte den bästa starten för Microsofts Windows-lansering.

Läs mer: Problem med prestanda i Windows 11 och AMD Ryzen

Det är webbsajten Bleeping Computer som rapporterar att Windows 11 har flera märkliga buggar som ställer till det för användarna. Och då pratar vi den skarpa versionen av Windows 11 som släpptes tidigare i oktober.

Efter uppgraderingen från Windows 10 till Windows 11 så kan det gamla aktivitetsfältet fortsatt visas istället för det nya.

Det kanske är önskvärt för den del som vill ha kvar lite av det gamla, men när buggen aktiveras så triggas en annan och mindre önskvärd bugg. Start-menyn och sökfältet slutar att fungera. Helt.

I skrivande stund finns inte en officiell lösning, men du kan prova ett litet hack om du vill lösa problemet direkt.

Läs mer: Installera Windows 11 utan internetanslutning (2 metoder)

Fixa aktivitetshanteraren i Windows 11

  1. Gå till Aktivitetshanteraren > Arkiv > Kör ny aktivitet
  2. Skriv cmd > Välj att köra som administratör
  3. I rutan som visas fyller du i följande:
    reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0
  4. Starta om datorn

Klart! Med lite tur så får du tillbaka det riktigt aktivitetsfältet i Windows 11 så att både Start-menyn och sökfältet fungerar igen.

Om fulhacket ovan inte fungerar måste du sannolikt ominstallera Windows 11, helst göra en så kallad ren installation där alla rester från Windows 10 är borttagna.

För fler tips och råd kan du läsa mer på Appuals webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.