Annons

Blu-Ray anpassas för video i Ultra HD 4K

blu-ray-disc-logo

Blu-ray får stöd för Ultra HD-material med nya skivor som klarar 100 GB. Dagens skivor har inte kapaciteten som krävs för 4K-video och därför kommer nu information från Blu-ray Disc Association om att man anpassar tekniken för att klara även de allt vanligare höga upplösningarna.

Skivorna i fråga är som nämnt på 100 GB och använder tre lager för att kunna spara en hel film i Ultra HD. Namnet att lägga på minnet är något knepiga Singulus BLULINE III, men för oss konsumenter lär det bara vara kolla efter märkning om stöd för Ultra HD eller 4K på Blu-Ray-boxarna.

Förutom de nya skivorna så är även nya spelare på gång till marknaden. Många förutspår att Blu-Ray kommer att slukas av filmtjänster som strömmar video över internet, men personligen tror jag inte det är aktuellt på riktigt länge. Speciellt inte nu när man anpassar sig för Ultra HD också.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.