Samsung släpper smartphones med 64-bitarsprocessor

samsung-galaxy-s2-topp

Apple kanske blir först ut med en 64-bitarsprocessor till en smartphone, men konkurrenten Samsung tänker inte sitta overksam vid sidlinjen. De har nämligen gått ut med att deras nästkommande lanseringar inom mobilkategorin kommer att använda 64-bitarsprocessorer – och även om de inte nämner några modeller så kanske man kan tänka sig att Galaxy S5 blir aktuell.


Flera aktörer arbetar just nu med 64-bitars ARMv8 och även om det är tämligen tyst på den fronten så är det här fullt tänkbar teknik i smartphones inom en mycket snar framtid. Huruvida vi kommer att få se någon enorm skillnad mot tidigare återstår att se, men Apple A7 visade inte upp några fantastiska siffror under pressvisningen av Iphone 5S precis – så kan Android ta täten istället?

64-bitarsprocessorer är så mycket mer än att bara erbjuda allokering av mer minne än 3,5 GB, men frågan är om det blir så stora prestandaförbättringar att det idag är värt ett byte från de nuvarande arkitekturerna. För framtiden är det dock en välkommen förändring då man räknar med att smartphones och surfplattor kan, åtminstone delvis, ersätta datorer på sikt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.