BlizzConline hålls den 19-20 februari 2021

blizzconline logo blizzard blizzcon online event 2021

BlizzConline är ett nytt online-event som hålls helt digitalt i februari 2021. Evenemanget ersätter omtyckta BlizzCon där mängder av fans till kända spelserier som World of Warcraft, Overwatch och Diablo träffas och ny information om kommande spel avslöjas av Blizzard.


Uppdatering: Blizzard Entertainment bekräftar datumen 19 till 20 februari 2021 och säger också att evenemanget är helt kostnadsfritt för första gången. Läs mer om uppdateringen här.

Det är inte speciellt konstigt att BlizzCon flyttas helt online med tanke på den rådande corona-pandemin. Det hela påverkar givetvis stora händelser som cosplayvisningar, men det finns inget rimligt alternativ som involverar att en stor mängd människor träffas på samma plats.

En fördel med BlizzConline är att tvådagarsevenetet kan inkludera många fler deltagare som vill visa sina kortfilmer, cosplaydräkter och målningar. Det blir helt enkelt lättare för Blizzard att på kort tid visa mer från fler personer – även om det inte blir lika personligt som tidigare

BlizzConline är i planeringsstadiet just nu och vi saknar mycket information om vad som kommer.


Normalt brukar Blizzard presentera nyheter och allmän information om sina populära spelserier World of Warcraft, Overwatch, Starcraft, Hearthstone och Diablo. Kanske får vi till och med lite fler detaljer om Overwatch 2 och Diablo 4.

Mer information om BlizzConline kommer närmare evenemanget, exakt när Blizzard vill avslöja mer är dock oklart.