Google kan släppa ny wifi-router under hösten 2020 – låg prislapp och gammal teknik

google wifi trepack

Google kan släppa en ny wifi-router under hösten 2020. Det ska röra sig om en modell med samma interna komponenter som 2016 års Google Wifi, men med en låg prislapp runt tusenlappen. Internt hos Google kallas wifi-routern för ”Breeze”.


Det saknas en hel del detaljer om wifi-routern Breeze just nu. Bland annat vet vi inte de exakta specifikationerna och inte heller om routern fungerar som accesspunkt.

Om uppgifterna stämmer att nya wifi-routern bygger på teknik från gamla Google Wifi betyder det hastigheter upp till 1,2 Gbps över wifi 5 som bäst. Det betyder också att du visserligen får gamla MIMO, men inte tri-band-teknologi, backhaul eller nyare MU-MIMO. Det är ett stort steg bakåt alltså jämfört med i princip allt annat som släpps 2020.

En fördel med Googles nätverksprodukter är att de är mycket enkla att installera och komma igång med. Allt som behövs är en mobiltelefon med Google Home-appen. Det tar bara några minuter och här är Google ett föredöme för alla andra i enkelhet. Perfekt för dig som vill ha något billigt men samtidigt enkelt och praktiskt.

Nyare och förbättrade Google Nest Wifi Router kostar idag cirka 1 700 kronor medan ett 2-pack kostar 2 900 kronor. Betydligt mer än vad Breeze-routern väntas kosta, men också med bättre egenskaper som hastigheter upp till 2,2 Gbps över WiFi.