Fitness: Träningar visas inte på korrekt vis med watchOS 7 och Fitness-appen

apple watch se 2020 1

En bugg i watchOS 7 gör att träningspass som görs utomhus inte visas korrekt i Fitness-appen. Mer specifikt handlar det om GPS-informationen som inte lagras korrekt för gång, löpning och cykling. Och det är många som drabbats av buggen.

I en lång tråd på Apples officiella supportforum ventilerar många sin irritation över buggen just nu. Det står att läsa om hur Fitness-appen inte sparar rutterna på korrekt sätt, utan endast noterar startpunkten istället för hela träningen.

En annan detalj är att watchOS 7 gör så att kartorna över gamla träningspass inte längre visas.

Så finns det någon lösning på buggen och problemet? Ja, enligt personer på supportformet så har representanter för Apples support sagt att buggen är känd för företaget. Det ska finnas en fix som snart kan släppas med en kommande watchOS-uppdatering.

Och enligt samma personer finns all data från GPS-en sparad på rätt sätt även om den inte är åtkomlig idag. När uppdateringen är släppt bör allt synas helt korrekt igen från dina gamla träningar. Har du nya träningar med watchOS 7 är osäkert om dessa visas på rätt sätt.

Nämnvärt är också att om buggen i watchOS 7 gör att tredjepartsappar som synkar data via Hälsa inte har tillgång till GPS-informationen med rutterna. Det påverkar bland annat appen Strava som är beroende av den otillgängliga datan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.