Bioshock Collection — det här får du med första uppdateringen

bioshock-collection-art

Bioshock Collection har fått en hel del kritik av fansen efter lanseringen. Ständiga krascher, korrupta eller försvunna sparfiler (!) och för lite nyheter är bara några av åsikterna som ventilerats på internet.


Tacksamt nog verkar det som att utgivaren 2K lyssnar för i dagarna kommer en uppdatering som ger några välkomna förbättringar. Det kanske största är de generella fixarna för musen som får bättre känslighets- och accelerationsjusteringar samt utjämning av rörelser.

Det kommer också fler inställningsmöjligheter för högtalare, FOV-inställningen utökas något för Bioshock, Bioshock 2 och Minervas Den samt stöd för skärmar i formatet 21:9 med ovanstående spel. Notera att Bioshock Infinite redan har stödet så det spelet inkluderas av naturliga skäl inte i de förbättringarna.

Sista nyheten är att alla spelen i Bioshock Collection har uppdaterats med stabilitetsfixar. Det ska göra dem mindre benägna att krascha vilket vi verkligen uppskattar.

Det går inte annat än hålla med om en hel del av kritiken som riktats mot 2K och Bioshock Collection. Vi på Tekniksmart har kört både nya spelen och innan dess originalspelen. Det saknas en hel del som kunde ha fått Collection-spelen att kännas nyare och fräschare.Lästips: Bioshock renderad i Unreal Engine 4


Med det sagt så uppskattar vi så klart att 2K har förbättrat spelen så pass som de gjort. Visst hade grafiken kunnat göras snyggare och att kalla dem ”remake” är att ta i från tårna. Retextured hade kanske varit bättre, efter som det i det närmaste bara handlar om ökad upplösning på texturerna i spelen.

Om vi rekommenderar Bioshock som spelserie? Absolut! Fantastiska spel som vi har ägnat på tok för många, långa timmar med. Underbar känsla i miljöer och berättelser. Bioshock Collection? Tveksamt. Vi rekommenderar att du väntar in åtminstone första uppdateringen eller ännu hellre andra när den kommer. Risken är att du får ett halvdant intryck annars.


Har du redan provat Bioshock Collection? Vad tyckte du? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser.