Twitter vill bli uppköpt — Google & Microsoft redo med bud

Twitter Logo 950x500px

Nu har du chansen att kunna köpa Twitter. Uppgifter pekar på att det sociala nätverket vill bli uppköpt, så har du bara pengarna finns chansen att du blir ett Twitter rikare.


Eller nej. Twitter ska visserligen ha uttryckt en önskan om att bli uppköpt men målet är inte att en privatperson med stora mängder pengar ska ta över. Istället försöker Twitter charma företagsjättar som Google, Microsoft och Salesforce.

För cirka ett år sedan återtog tidigare VD:n och medgrundaren Jack Dorsey tronen på Twitter. Ett bra val då han på mindre än ett år lyckades styra tillbaka webbsajten tillika sociala nätverket på rätt väg efter en mängd svårigheter.

Twitter har varit en sjunkande båt med en tillsynes ändlös mängd läckor i skrovet. Läckor som Jack Dorsey tätat, hål för hål, och samtidigt lyckats skopa ur vattnet som läckt in. Nu går Twitter bättre än någonsin och användarna får nya funktioner som hjälper dem att dra sajten vidare.

Allt är dock inte guld och gröna skogar. Twitter har stora problem med mobbing och trakasserier mellan användare, något de misslyckats med att hålla nere. Användarna har inte heller vuxit i antal till en nivå som Twitter önskat vilket påverkar såväl inkomster som aktievärde.


Google och Microsoft redo att lämna bud

Därför är det kanske inte konstigt om Jack Dorsey nu övertygat ledningen för Twitter om att de borde bli uppköpta. Och intresset ser ut att vara stort.

Tungviktare som Google och Microsoft ska vara beredda att ge bud. Även Salesforce och Verizon ska ha visat stort intresse — frågan är bara om någon kan komma upp med en summa som gör Jack Dorsey och Twitter beredd att släppa kontrollen.

I skrivande stund vet vi inte mer än de rykten som cirkulerar från påstått läckt information. Tillräckligt för att Twitters aktievärde skulle gå upp med 20 procent i ett svep, inte tillräckligt för att vi ska kalla detta en spikad historia.

Vad tror ni? Är det läge för Twitter att bli uppköpt, borde de köra själva eller är tjänsten dömd att gå förlorad?