Minecraft kommer som bok — skrivs av World War Z-författaren Max Brooks

Minecraft

Om du gillar Minecraft och att läsa böcker — då har vi en trevlig nyhet som du garanterat kommer att uppskatta.

Efter nyheten om att Minecraft sålt i fler än 100 miljoner exemplar världen kommer nu uppgifter om att en bok är på gång. Jajamen, ni läste rätt. Och det är Max Brooks, författaren bakom World War Z, som skriver den.

Minecraft: The Island är titeln på boken och det verkar som att Max Brooks är ett stort fan av Minecraft. ”Äntligen kan jag rättfärdiga alla timmar jag spelat Minecraft”, säger Brooks i ett uttalande. ”Jag är väldigt exalterad över att få vara med på det här äventyret”.

I skrivande stund vet vi inte när Minecraft: The Island kan släppas eller vad bokens historia handlar om. Inte heller om den har någon direkt koppling till den Minecraft-film som också kommer.

Det enda Max Brooks bekräftar är att det rör sig om en bokserie och att han samarbetar med Mojang; utvecklaren som startades av Markus ”Notch” Persson och som senare köptes upp av Microsoft för en hutlös mängd pengar.


Marsh Davies som arbetar på Mojang har detta att säga om ett utkast han fått läsa:

I’ve peeked at an early draft and it’s entirely amazing, just as we knew it would be. Think cuboid Robinson Crusoe, but madder: a hero stranded in an unfamiliar land, with unfamiliar rules, learning to survive against tremendous odds.


Lästips: 100 miljoner sålda exemplar av Minecraft


Minecraft har tidigare fått en berättelse i form av Minecraft: Story Mode, skapad av erkända spelutvecklaren Telltale och mycket omtyckt av spelarna.

Vi kommer givetvis att köpa Minecraft: The Island när boken släpps eftersom vi på Tekniksmart är stora fans av spelet — och allt material som släppts kring det. Frågan är om ni kommer att göra det?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.