Billigaste iPhone 12-modellen med 4G kan kosta 6 500 kronor

apple iphone 11 pro

Inför den efterlängtade lanseringen av iPhone 12-serien senare i höst så undrar säkert många hur mycket mobiltelefonerna kommer att kosta. Och ett nytt rykte pekar på en riktigt låg instegspunkt.

Enligt uppgift kommer Apple att släppa två iPhone 12-modeller med 4G-stöd under 2020 – iPhone 12 och iPhone 12 Max. Den förstnämnda med en prisnivå på 549 USD och den senare runt 649 USD.

Omräknat blir priserna cirka 6 500 kronor respektive 7 600 kronor inklusive moms. 5G-varianterna av telefonerna ryktas kosta runt tusenlappen mer.

Med tanke på att befintliga iPhone 11 introducerades för 9 200 kronor och iPhone 11 Pro Max för hela 14 300 kronor så låter det extremt lågt. Även om vi räknar in det påslag som svenska butiker lägger ovanpå priset.

Alla modeller av iPhone 12 får OLED – blandat 4G och 5G i uppställningen

Med iPhone 12-serien väntas Apple äntligen göra alla modeller till OLED-varianter på 5.4, 6.1 respektive 6.7 tum. Därmed slipper vi äntligen de ljussvaga LCD-skärmarna som använts i företagets billigare modeller.

I skrivande stund är 5G-nätet inte speciellt utbrett varken i Sverige eller resten av världen. Det har inte hindrat Apples kanske främsta konkurrent Samsung från att göra ett stort intåg på marknaden med 5G-kapabla Galaxy S20-serien.

Frågan är om Apple vågar vänta ända till iPhone 13 under 2021 innan de släpper sin första 5G-modell.

Det Cupertino-baserade företaget är notoriskt försiktiga med att fragmentera sin sparsamma uppställning med mobiltelefoner, så att introducera både 4G och 5G på samma gång blir något av en spektakulär lansering.

Obs: Vi använder en bild på iPhone 11 Pro Max eftersom det inte finns bilder på iPhone 12-serien än.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.