Samsung Galaxy S20 får uppdaterad mjukvara – förbättrar kameran (juni 2020)

Samsung Galaxy S20

Samsung har släppt en uppdatering till mjukvaran för Galaxy S20, S20 Plus och S20 Ultra. Den nya versionen är G98xNKSU1ATFD och den väger in på nätta 386MB.

Nyheterna som följer med uppdateringen är juli månades säkerhetsfixar från Google, optimeringar för kameran samt generella bugg- och stabilitetsfixar. Först ut att få uppdateringen är sydkoreanska enheter.

Kamerafixarna som inkluderas med uppdatering är bland annat ökad kvalitet på fotografier tagna när kameran är inzoomad. Även stabiliseringen vid videoinspelning har förbättrats.

Nämnvärt är att Samsung inte har gjort några förbättringar kring autofokusen den här gången. Den sydkoreanska tillverkaren har vid flera tillfällen släppt uppdateringar som adresserat långsam eller otillförlitlig autofokus i företagets S20-serie.

En annan förbättring med G98xNKSU1ATFD är att du äntligen kan använad mikrofoner som ansluts via bluetooth om du vill.

Slutligen kan nämnas att uppdateringen tillslut tar bort stödet för MirrorLink, något Samsung avslöjade var på gång redan i april. Även Care Mode och Find my Car kommer att tas bort från telefonerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.