Bättre videokvalitet med YouTube offline

YouTube

Snart får du bättre videokvalitet när du laddar ner videor från YouTube för att kolla på dem offline i mobiltelefonen. Det avslöjar en läckt installationsfil för en kommande version av YouTube för Android.

Det är smidigt att ladda ner och kolla på filmer offline via YouTube. Du kan använda WiFi hemma för att ta hem filmerna du vill se, och slipper använda dyrbar bandbredd på resande fot. Smart och praktiskt, när du är klar tar du bara bort klippen via YouTube-appen igen.

Enda problemet har varit att YouTube inte laddat ner de högre upplösningarna för offline-tittande. Oavsett video så väljer YouTube mellan 144p till 720p, vilket är långt under vad man vill ha i en modernare mobiltelefon idag.

Tacksamt nog kan detta vara på väg att ändras. Enligt en genomgång av koden till en ny YouTube-version för Android kommer appen välja 1080p istället. Ett stort hopp i bildkvalitet – förutsatt att du har en mobiltelefon som Google och YouTube anser ska ha stöd för det.

Har min mobiltelefon stöd för YouTube och 1080p?

Den stora frågan för många är nu vilka mobiltelefoner som stöder 1080p med YouTube och offline-videor. Just idag vet vi inte exakt vad som gäller, men det är inte svårt att gissa hur Google tänker kring stödet.

YouTube-appen lär kolla vilken hårdvara som används och ge stöd beroende på 1) skärmens upplösning och 2) vilken grafikkrets som används. Om det går att hacka sig till en fullösning återstår att se, men det är inget vi kan rekommendera någon oavsett.

Nämnvärt är att hoppet från 144p till 720p och sen upp till 1080p är stort i mängden utrymme som krävs.

Filstorlekarna är mer än fyra gånger så stora från lägsta till HD-upplösning idag, så ni kan tänka er upp till full-HD. Har du en mobiltelefon med 8 GB till 16 GB lagringsutrymme rekommenderar vi ett minneskort om du har plats för sådant i mobilen.

Läs mer om nyheten på webbsajten androidpolice.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.