Toyota öppnar för Android Auto – men inte till Din bil

Android Auto logo

Toyota implementerar stöd för Android Auto i sina bilder. Men bara de nya som släpps under 2019 och framåt. Om du har en äldre Toyota så kommer du inte att få Android Auto.

  • Toyota uppdaterade med Apple CarPlay under 2018
  • Android Auto, Apple CarPlay & Amazon Alexa i samma infotainment
  • Toyota Sequoia TRD Pro är första bilmodellen med Android Auto
  • Aygo från 2018 och Yaris från 2019 får Android Auto

En bilmodell som bekräftats få Android Auto är kommande Toyota Sequoia TRD Pro. Bilen presenterades under Chicago Auto Show för bara några dagar sedan med 18,8-tumshjul och fyra färgval: Army Green, Super White, Midnight Black Metallic och Magnetic Grey Metallic.

Toyota har varit betydligt långsammare än många andra biltillverkare med att göra sina bilar mobilsmarta. Först under 2018 kom stödet för Apple CarPlay, och först nu Android Auto.

Anledningen till fördröjningarna? Toyota säger att de ville vara helt säker på att eventuella privacy-problem ska vara åtgärdade. Vilket så klart är hedervärt.

Många bilar från Toyota har redan ett infotainmentsystem. Och det gäller även de nya modellerna som släpps snart. Implementationen av Android Auto är bara en del av det befintliga infotainmentsystemet. Det kommer även ha Apple CarPlay och Amazon Alexa vid sidan om.

Först ut med stödet är ovan nämnda Toyota Sequoia TRD Pro, därefter hela TRD Pro-familjen med bilmodeller. Den som köper någon av bilarna får välja mellan en 7- eller 8-tums pekskärm.

Framöver kommer även nya modeller i serierna Corolla, Camry och RAV4 att få stöd för Android Auto. De enda befintliga bilarna på marknaden från Toyota som får Android Auto är Aygo från 2018 och senare, samt Yaris från 2019 och senare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.