Bättre prestanda med Intel Arc (nya drivrutiner)

intel arc illu 2021

Intel har släppt nya grafikdrivrutiner med flera optimeringar för spel, inklusive en betydande förbättring i Dead Space Remake.

Tidigare har Intel Arc-familjen av grafikkort mottagit kritik för undermåliga drivrutiner, men de har sedan dess uppdaterats flera gånger om. Den senaste versionen utlovar en ökning i spelprestanda, särskilt i Dead Space Remake, Minecraft Legends och Total War: Warhammer III.

Genom jämförelser med äldre drivrutiner och Nvidias Geforce RTX 3060 har Intel visat att deras Arc A750-kort kan öka prestandan med upp till 62 procent i 1080p Ultra-inställningar och 1440p High-inställningar.

Intel har också fokuserat på en högre prestanda per USD i Warhammer-expansionen Mirror of Madness. Slutligen har Intel förbättrat ray tracing-prestandan i flera titlar, inklusive en upp till 17 procent högre prestanda för Arc A750 i 1080p med Ultra-inställningar i F1 22.

Intel Arc är fortfarande en doldis på marknaden bredvid giganterna Nvidia och AMD. Det finns inga tecken på att Intel på något vis kan hota sina konkurrenter idag, men med kommande Arc-modeller så finns chansen att de visar framfötterna och på allvar blir en spelare att räkna med.

Läs mer om de nya drivrutinerna och vad de har att erbjuda här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.