Apple lanserar sparkonto med hög ränta (4,15 procent)

apple card

Apple har nu lanserat möjligheten att öppna sparkonton med kreditkortet Apple Card, vilket är ett resultat av samarbetet med Goldman Sachs.

Sparkontot har en årlig ränta på 4,15 procent, vilket är en avsevärd höjning jämfört med den genomsnittliga räntan på amerikanska sparkonton som ligger på 0,35 procent.

Det maximala beloppet som kan sparas är 250 000 dollar och det är gratis att ta ut pengarna eller flytta dem till en annan bank om så önskas.

Savings hjälper våra användare att få ännu mer värde ut av sin favoritförmån med Apple Card – Daily Cash – samtidigt som de erbjuds ett enkelt sätt att spara pengar varje dag. Vårt mål är att skapa verktyg som hjälper användare att leda hälsosamma ekonomiska liv och genom att integrera Savings i Apple Card i Wallet kan de spendera, skicka och spara Daily Cash direkt och smidigt – allt från samma ställe.

Jennifer Bailey, vice-VD för Apple Pay och Wallet

Även om sparkontona endast är tillgängliga i USA i dagsläget, finns det förhoppningar om att de kommer att lanseras i fler länder i framtiden.

Att hitta ett riktigt bra sparkonto med hög ränta är svårare än någonsin idag. Har du tur så går det att få någon procent hos många banker. Att Apple lyckas pressa ur sig 4,15 procent är imponerande.

Läs mer hos Apple om nyheten kring spartkonto med hög ränta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.