Bättre kontakthantering med Outlook för iOS & Android

microsoft-outlook-ios-kontakthantering

Microsoft har uppdaterat Outlook för iOS med förbättrad kontakthantering. Och samma uppdatering är snart att vänta till Android — en klart uppskattad förbättring som många väntat på.

Den förbättrade kontakthanteringen handlar om stöd för att skapa och redigera kontakter direkt i applikationen. Stödet gäller kontakter på Outlook.com och Office 365, men kommer även för Google-kontakter inom en överskådlig framtid.

För att lägga till en ny kontakt trycker man på plus-tecknet i Peoples-fliken. Vill man redigera en kontakt markerar man denna och klickar på Edit-knappen. Alla ändringar synkroniseras automatiskt till Microsofts (eller Googles) servrar och syns direkt på alla Outlook-applikationer.

Microsoft har även designat om kontaktkorten för att lyfta fram viktiga detaljer över de mindre viktiga. Här är en förklaring från Microsoft kring designändringarna:

— Klicka på ett namn i dina meddelanden eller evenemang för att komma åt telefonnummer, e-postadresser och andra detaljer, som Skype ID:s och kontaktbilder. Klicka på ett telefonnummer för att välja mellan att initiera ett vanligt samtal, skicka ett meddelande eller använda Face Time med kontakten.

Det nya kontaktkortet visar också era senaste konversationer, delade bifogade filer och kommande möten som du har med den personen.

Det går även att spara Outlook-kontakter till den inbyggda kontaktappen i iOS och Android. Dock finns några restriktioner kring detta som du måste känna till.

På grund av begränsningar i operativsystemen fungerar inte synkroniseringen mellan kontaktappen och Outlook speciellt bra. Du kan göra ändringar direkt i kontakter på telefonen, men om du använder kontaktappen för att göra ändringar kommer dessa inte att synkroniseras till Outlook.

I skrivande stund finns ingen tidsram för när stödet kommer till Android. Vi hoppas så klart att Microsoft snart blir klara med nya versionen som redan finns till iOS.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.