Huawei Honor 9 kan presenteras den 12 juni

huawei-honor-9-promo

Huawei Honor 9 kan vara på gång att lanseras. Enligt uppgift kommer nya mobiltelefonen att nå butikerna kring den 17 juni, åtminstone på den kinesiska marknaden. Om Honor 9 kommer till Sverige samtidigt återstår att se, men troliga uppgifter pekar på den 27 juni som ett tänkbart datum.

Tillverkaren har inte bekräftat några specifikationer än vilket får oss att tro på en lansering i juni men inte att mobiltelefonen faktiskt går att köpa då. Vad vi vet så här långt är att modellen får snarlik design med Honor 8 men att de interna komponenterna uppgraderats med nyare och kraftfullare.

De specifikationer som diskuterats tidigare är en 5,15-tumsskärm i full-HD, processorn Kirin 960 med tillhörande 4GB RAM-minne och 64GB lagringsutrymme. Det pratas även om ett batteri på 3 400 mAH samt dubbla bakre kameror på 20 megapixel respektive 12 megapixel.

Slogan till inbjudan för lanseringen är ”The Light Catcher”, vilket på svenska blir ”ljusfångaren”. Till det följer en bild på en upplyst stad nattetid. En vink om att Huawei kan ha stora nyheter att presentera kring telefonen kamera, eller kameror om de dubbla bakre kamerorna stämmer.

Vidare har tidigare läckta bilder visat att hörlurskontakten lämnats åt sitt öde medan USB-C och Bluetooth-anslutning tar dess plats. Det finns alltså bara digital anslutning att hämta, så vill du absolut använda dina gamla och inlyssnade hörlurar är det adapter som gäller.

Operativsystemet som gäller är Android. Huawei har tidigare kritiserats för deras EMUI-mjukvara som varit en svag länk i flera annars kompetenta mobiltelefoner. EMUI 5.0 som är den senaste versionen har visat stora framsteg men det finns mer att göra och Huawei måste fortsätta optimera gränssnittet för att verkligen utmärka sig.

Huawei Honor 9 kan bli en riktig storsäljare om specifikationerna och prislappen är rätt. En stark konkurrent i butikerna för de som inte vill betala alltför många tusenlappar men ändå få en stabil mobiltelefon med bra egenskaper. Men åter igen, specifikationerna och priset måste vara rätt.

Frågan är – har Huawei lyckats med båda i Honor 9.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.