Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon kommer till 2DS / 3DS

pokemon-ultra-sun-moon

Gick du och hoppades på att årets stora Pokémon-evenemang skulle ge oss en Switch-version av senaste Pokémon Sun och Moon? Tyvärr infriades inte dina förhoppningar — men det betyder inte att Nintendo låter fansen gå helt tomhänta.

Nintendo gjorde flera stora presentationer under årets E3-mässa och bland dem finner vi Pokémon Ultra Sun och Ultra Moon. Två specialversioner av de befintliga spelen och som släpps den 17 november i år. Skillnaden mellan standardversionerna och Ultra är tydlig men inte övertygande.


Enligt Nintendo har Ultra Sun och Ultra Moon en mängd nya Pokémon som endast går att fånga i de nya spelen. Till det följer en alternativ berättelse kring protagonisten i spelen och nya, ospecificerade funktioner. Nintendo säger också att funktionerna ”gör det möjligt att njuta av äventyret ännu mer och gör spelen till riktiga Ultra-titlar”.

När Ultra Sun och Ultra Moon släpps har det gått ett helt år sen lanseringen av Sun och Moon. Gott om tid för befintliga spelare att klara berättelsen, fånga alla Pokémon och utforska alla områden. Vi hoppas så klart att Ultra-titlarna verkligen ger oss helt nytt material för många fler timmars spelande.

Pokémon Gold och Silver för Nintendo 3DS / 2DS

Pokémon Gold och Silver släpps till 3DS Virtual Console under september månad. Två spel som först kom till Game Boy Color för 17 år sedan men som nu får nylanseringar.

De nya spelen blir kompatibla med Pokémon Bank, Nintendo 3DS-tjänsten som används för att skicka in, lagra och hantera Pokémons online. Vad de däremot inte kompatibla med är Switch, så osis alla Switch-användare om ni hade hoppats på att få spela retro-Pokémon.

Pokkén Tournament DX

https://www.youtube.com/watch?v=ue-CBOrLnb0

Pokémon-fans som har en Switch går inte helt lottlösa då Nintendo även presenterade spelet Pokkén Tournament DX. Spelet släpps till Switch den 22 september och kommer att innehålla karaktärer från Pokémon Sun och Moon. Bland annat är Decidueye, Litten och Popplio bekräftade av Nintendo.


Nintendo New 2DS XL — allt du behöver veta om spelkonsolen


Spelet har sin grund i Pokkén Tournament till Wii U och kommer med en rad förbättringar som lyfter titeln över sin föregångare. Bland annat stöd för handkontrollen Joy-Con och att två spelare kan dela på dem för att tävla mot varandra.

Precis som tidigare handlar spelet om strider av typen 1 vs 1 där spelarna kontrollerar Pokémons och använder dem mot varandra. Bland de Pokémons som finns att använda finner vi kända namn som Pikachu (givetvis), men även Charizard och Dark Mewtwo.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.