Bättre kamera & ny skärm till Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold4

Går du och väntar på att Samsung ska släppa en vikbar mobiltelefon som faktiskt håller måttet och är värd att köpa? Tycker du att Galaxy Z Fold 4 inte riktigt når hela vägen? Då kanske du inte behöver vänta längre än till nästa generations modell.

Vad vi vet idag så kan Galaxy Z Fold 5 både få förbättrade kameror och en ny skärm. Den kanske största nyheten är sannolikt skärmen då den fixar ett av de största problemen med vikbara mobiltelefoner – nämligen det irriterande veck som uppstår mitt på skärmen när den är helt uppslagen.

Lästips: Google Pixel Fold försenas ytterligare

Två stora nyheter

Det är framför allt två förändringar som gör att vecket försvinner. Det ena är att skärmen har blivit större och det andra är att gångjärnen har omarbetats så att de inte stör lika mycket under skärmpanelen.

Mycket välkommet och garanterat uppskattat, inte minst av de som avvaktat för att se vad vikbara mobiltelfeoner kan erbjuda under 2023.

När det gäller kamerorna så pratades det om kamerasystemet omarbetas helt. Målet är att göra dem minst lika bra som de till Galaxy S22 Ultra.

Det betyder en huvudkamera i vidvinkelformat på 108 megapixel, en porträttkamera (tele) på 64 megapixel och en ultravidvinkel på 12 megapixel.

Samma design och tjocklek

Andra rykten om Galaxy Z Fold 5 talar för en liknande design som dagens modell med ungefär samma tjocklek. Det finns även ett fack för S Pen.

När mobiltelefonen kommer att släppas är inte fastställt. Inte heller någon prislapp.

Nämnvärt är att informationen ovan kommer från en källa som inte varit helt pricksäker med sina rykten. Även om allt låter hyggligt trovärdigt så ska du ta dem med en stor nypa salt tills Samsung har bekräftat eller förnekat dem.

Via Phonearena

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.