Audeze släpper exklusiva EL-8 Titanium för Iphone

Audeze EL-8 Titanium


När ryktena om att nästa Iphone endast kommer ha en lightning-port och inte inkludera en 3,5-millimeters hörlurskontakt var det nog många som satte kaffet i vrångstrupen. Vågar Apple verkligen ta bort en så ikonisk och välanvänd teknik från sina telefoner? Faktum är att fördelarna med en digital anslutning är många och nya hörlurarna Audeze EL- 8 Titanium demonstrera tydligt dessa.

Det här är absolut inga lättviktare som vi pratar om utan EL-8 Titanium är svindyra hörlurar av högsta klass och med den allra senaste tekniken. Produkten är speciellt anpassad för anslutning via lightning-porten och har såväl en digital signalprocessor som analog-till-digital konverterare och inbyggd förstärkare – allt implementerat i den medföljande Cypher-kabeln.

Designade för Iphone-telefoner

Förstärkaren är ett måste om man vill kunna skruva upp volymen ordentligt när hörlurarna är anslutna till en smartphone, annars skulle det inte finnas en tillräcklig spänning. EL-8 Titanium är designade för användning med Iphone-telefoner och de som har lyssnat menar att man får ett detaljerat ljud med stort dynamiskt omfång – vilket vi verkligen hoppas med tanke på prislappen.

Audeze är kända för att ta ordentligt betalt för sina hörlurar och trots att EL-8 Titanium är lägre prissatt än många av tillverkarens andra produkter så kostar de ändå 800 dollar. Av den summan kostar Cypher-kabeln nära 100 dollar så man skulle helt enkelt kunna köpa ett par vanliga EL-8 för 700 dollar om man klarar sig utan den.Lästips: Apple kan skippa hörlurskontakten i Iphone 7


Finns i flera olika varianter

Vidare så får man inbyggd mikrofon och ljudkontroll direkt på en av de medföljande kablarna och det medföljer även en adapter för anslutning till en vanlig hörlurskontakt. Är balanserade kablar för anslutning till stereosystem önskvärt kan sådana köpas till från Astell & Kern, de kostar 49 dollar och säkerställer bästa möjliga ljud längs vägen från ljudsystemet till hörlurarna.

Redan idag kan man köpa Audueze EL-8 i två olika varianter med stängd eller öppen kåpa (hint: den senare vill man inte använda i ett öppet kontorslandskap). Inom kort släpps även Titanium-varianten för Iphone och den ska kunna köpas via utvalda Apple-butiker.