Asus verkar oförmögen att släppa uppdateringen för Android Wear 2.0 till sina smarta klockor. Efter att upprepade gånger ha lovat nya mjukvaran till ZenWatch 2 och 3 fortsätter tillverkaren att putta lanseringen framför sig.


Android Wear 2.0 presenterades i maj förra året under Google I/O 2016 och kunde efter viss försening släppas i februari 2017. Det skulle dock dröja till mars innan ett fåtal smarta klockor kunde få uppdateringen till Android Wear 2.0.

Vid tillfället lovade Google att alla kompatibla smartklockor skulle ha uppdateringen innan slutet på maj, vilket inkluderar Asus ZenWatch 2 och 3. Vi är nu en bit in i juli månad och uppdateringen är fortfarande inte släppt. Och användarna är minst sagt irriterade.

Speciellt då Asus vid ett tidigare tillfälle i maj gick ut med att uppdateringen äntligen hade börjat rullas ut på alla marknaden men direkt efteråt backade i påståendet. Istället lovades uppdateringen till slutet på månaden vilket inte heller kunde hållas.

Asus har dessutom skrivit påståenden om kommande släpp av Android Wear 2.0 på Twitter och kort därefter ta bort meddelanden från det sociala nätverket. Knappast förtroendeingivande om vi får säga det själva.

Så när en representant för tillverkaren bekräftat för webbsajten Wearable att ZenWatch 3 får Android Wear 2.0 med start den 11 juli är det nog många som tar påståendet med en stor nypa salt. ZenWatch 2 ska få samma uppdatering i två vågor. De första i juli och resten i början på augusti.

Hela historien är knappat positiv för varken Google eller Asus då båda drabbas av negativ kritik kring den bristande lanseringen. Inte heller Huawei går oskadd ur det hela då Android Wear 2.0 dröjde länge efter lanseringen, trots att Watch-modellen från tillverkaren hade flera officiella beta-versioner under utvecklingen av Wear 2.0.

Om Google på allvar vill att användarna ska använda Android Wear krävs mycket mer än vad vi hittills har sett. Bristande stöd för befintliga smarta klockor, långsam uppdatering, felaktig information. Listan är lång och vi har svårt att rekommendera Android Wear idag. Vi hoppas så klart att det blir bättre i framtiden – men hur länge orkar vi vänta?

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,