Lenovo släpper 360-kamera för Moto Mod

lenovo-moto-mod-360-kamera

Lenovo har lanserat en ny kamera för Moto Mod och den är kapabel att spela in video och fotografera i 360 grader.

Det var under ett pressevenemang i Ghana som mobiltillverkaren avtäckte den nya kameran. I skrivande stund har Moto Mod-tillägget inte fått alla specifikationer släppta men de bör komma inom kort.


Enligt representanter på plats ska kameran använda två kameralinser och en 16-pins anslutningskontakt som finns på alla Moto Z-telefoner idag. Även prislappen saknas men vi håller tummarna för en inte alltför hög kostnad.

Moto Z-serien med smartphone har inte fått någon större fart på varken den amerikanska eller europeiska marknaden, och Moto Mod-tillbehören är visserligen smarta men knappast åtråvärda. Kanske är det därför som 360-kameran bara går att köpa i Ghana till att börja med.

Pressevenemanget är bara ett i raden som Lenovo hållit i Ghana. På samma ställe visade företaget upp fjolårets telefoner i serierna Moto Z, Moto C, Moto E och den här i Sverige populära Moto G-serien.

På tal om Moto G-serien så har det läckt ut en hel del information om kommande Moto G5S Plus. Telefonen ska ha en stor 5.5-tumsskärm i full-HD, Snapdragon 625-processor och upp till 4GB RAM-minne med tillhörande 64GB lagringsutrymme.

Den 25 juli väntas ett evenemang hållas där både Moto G5S Plus och Moto Z2 presenteras. Förhoppningsvis får vi se 360-kameran i detalj med specifikationer pris under samma evenemang – och en bekräftelse på lansering även här i Sverige för kameran.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.