Spotify provar nytt Drive-läge för bilen

Spotify Drive Mode Test

Spotify arbetar med ett nytt Drive-läge som ska göra deras musiktjänst smartare och säkrare i bilen. Istället för att användarna ska hålla på och använda applikationen under färd kommer en ny funktion att uppmana förarna att hålla ögonen på rätt ställe — nämligen på vägen.

Funktionen kan jämföras med Apples nya ”Do Not Disturb While Driving” som följer med iOS 11 och som bara fungerar med Spotify. Eller Pokémon Go som vid en viss hastighet visar meddelandet ”I’m a passenger” vilket uppmanar användaren att lägga ifrån sig telefonen om hen kör.

Förutom en varnande ruta har nya Drive-läget i Spotify även omarbetad design med större knappar, verbal återkoppling vid låtbyte och en i skrivande stund inaktiverad röstkontroll.

Just nu är det ett fåtal testare runt om i världen som av misstag får prova nya fordonsläget i Spotify. Enligt uppgift ska funktionerna bara vara för intern test hos Spotify, men av oklar anledning har fler fått tag på dem.

Det är oklart huruvida funktionaliteten letar sig in i applikationen för alla användare. Men det är positivt att se nyheterna och vi hoppas så klart de dyker upp inom en överskådlig framtid. Trots att en del som fått meddelandet om att hålla ögonen på vägen inte är speciellt glada över piken.

Är det här något som behövs i alla applikationer som kan användas i bilen, likt Spotify och Apple Music? Kommentera och berätta vad du tycker!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.