Assassins Creed: Origins körs i full 4K-upplösning med Xbox One X

Assassins Creed Origins

Assassins Creed: Origins tar oss länge tillbaka i tiden än något annat spel i serien och ger oss berättelsen om hur lönnmördarna först kom till. Och vi får hela spelet i superskarp 4K-upplösning med Xbox One X.

Så långt är det här egentligen ingen större nyhet. Vi vet sen tidigare att spelet kommer till Xbox One-serien och att den senaste spelkonsolen klarar att köra det i 4K — men det finns en liten men viktig detalj som tidigare inte varit känd.

Nämligen att Xbox One X inte skalar ner upplösningen när belastningen blir för hög, som spelet kommer att göra med Playstation 4 Pro. Spelet kommer att ha ett dynamiskt nerskalningssystem på alla plattformar men även om det finns inbyggt så ska Xbox One X inte använda det.

— Vi har alltid tyckt om att ha nya leksaker att leka med. Våra vänner på Microsoft var snälla nog att skapa Xbox One X. Det är en riktigt häftig maskin som har gjort det möjligt för oss att skapa ett nytt dynamiskt upplösningsystem och att köra spelet i full 4K, säger spelets producent Julien Laferriere till webbsajten We Write Things.

Om 4K-upplösning är viktigt för dig kommer Xbox One X absolut vara rätt konsol för Assassins Creed: Origins. Visst har Sony stor kapacitet även med Playstation 4 Pro, men det är tydligt att prestandaskillnaden är stor mellan de båda maskinerna.

Och det är något som spelutvecklarna tänker nyttja till fullo. Med fler än 80 speltitlar som optimerats för Xbox One X är det tydligt att Microsoft lyckats betydligt bättre med att locka utvecklarna till att verkligen dra nytta av den kraftfullare hårdvaran än vad Sony gjort med sin Pro-konsol.

Nintendo har tidigare sagt att de inte har några planer på att ge sig in i upplösningstävlingen med Microsoft och Sony. Den kända speltillverkaren har varit tydliga med att 4K-upplösningen inte är någon större fördel för spelarna och att de istället tänker satsa på innehåll och berättelse. Frågan är om konsumenterna håller med Nintendo eller om de föredrar Microsofts hållning med snyggare grafik och högre upplösning.

Eller kanske är plattformsunika spel som väger tyngst. Gears of War och mot Uncharted och Zelda. Vad tycker ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.