80 spel har optimerats för Xbox One X — här är hela listan

Xbox One X

Xbox One X är en otroligt kraftfull spelkonsol med kapacitet att köra de senaste speltitlarna i 4K-upplösning. Men även om hårdvaran till det finns så måste spelutvecklarna uppdatera sina befintliga och kommande speltitlar med stöd så prestandan kan utnyttjas fullt ut.

Med Playstation 4 Pro släppte Sony en högst kapabel spelkonsol med bättre prestanda än något annat på marknaden idag, men utvecklarna svek den japanska speljätten och idag är bara ett fåtal spel väloptimerade för spelkonsolen. Och farhågorna har varit att Xbox One X skull få ett liknande öde.

Idag vet vi att så inte kommer att ske då listan med optimerade spel har vuxit rejält de senaste månaderna. Hittills finns fler än 80 speltitlar som kan använda hårdvaran fullt ut i Microsofts nya spelkonsol. Bland dessa finner vi tunga namn som kommande Destiny 2 och Far Cry 5, samt redan släppta Gears of War 4, DOOM och Halo 5.

Listan är lång och kommer med alla sannolikhet att växa ytterligare de kommande månaderna. Här är listan som den ser ut i skrivande stund. Vilket är ditt favoritspel i listan, och om du saknar ett namn här under får du gärna kommentera och berätta vilket:

Agents of Mayhem
Anthem
Ashen
Assassin’s Creed: Origins
Black Desert
Chess Ultra
Code Vein
Crackdown 3
Deep Rock Galactic
Destiny 2
Dragon Ball Fighter Z
Evil Within 2
F1 2017
Far Cry 5
Farming Simulator 18
FIFA 18
Fortnite
Forza Motorsport 7
Hello Neighbor
Killing Floor 2
Life is Strange: Before the Storm
Madden NFL 18
Metro Exodus
Middle Earth: Shadow of War
NBA 2K18
Need for Speed Payback
Ori and the Will of the Wisps
Path of Exile
Playerunknown’s Battlegrounds
Project Cars 2
Raiders of the Broken Planet
Sea of Thieves
Star Wars Battlefront II
State of Decay 2
Super Lucky’s Tale
The Artful Escape
The Last Night
Wolfenstein: The New Colossus
Ark: Survival Evolved
Astroneer
Battlefield 1
Dead Rising 4
Dishonored 2
DOOM
Dovetail Games Euro Fishing
Elder Scrolls Online
Elite Dangerous
Everspace
Fallout 4
Farming Simulator 17
Final Fantasy 15
For Honor
Forza Horizon 3
Gears of War 4
Halo 5
Halo Wars 2
Hitman
Homefront: The Revolution
Injustice 2
Killer Instinct
Mantis Burn Racing
Minecraft
Outlast 2
Paladins: Champions of the Realm
Portal Knights
Pure Chess
Resident Evil 7
RiME
Rocket League
Skyrim SE
Slime Rancher
SUPERHOT
Tekken 7
The Surge
Titanfall 2
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Warhammer: End Times – Vermintide
We Happy Few
Witcher 3
World of Tanks

Nämnvärt är att Xbox One X kommer att ladda ner alla högupplösta texturer och andra förbättringar till konsolen oavsett vilken skärm du har anslutit. Detta för att hela tiden kunna ge så bra upplevelse som möjligt om du uppgraderar dig från en tv i full-HD till 4K/HDR i framtiden, helt utan väntan på att behöva ladda ner nya filer.

Xbox One X släpps den 7 november med ett cirkapris på 499 USD, eller cirka 5 100 kronor inklusive moms. Det exakta priset i Sverige kommer att avslöjas samtidigt som Microsoft öppnar för förhandsbokningar senare under sensommaren eller hösten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.