Ash Ketchum har äntligen vunnit Pokèmon World Cup

Ash Ketchum Pikachu Pokemon World Cup
Foto: The Pokémon Company

Det tog hela 25 säsonger – men nu kan Ash Ketchum äntligen titulera sig som världens bästa Pokémon-tränare. Han har nämligen vunnit den ärofyllda tourneringen ”Masters Eight Tournament of the Pokémon World Coronation Series”.

Ash Ketchum har kämpat i säsong efter säsong för att bli den bästa Pokémon-tränaren i världen, och gång på gång har han tvingats stå tillbaka när andra har nått det mål som han så länge strävat efter. Nu får han dock äntligen lyfta pokalen och visa för alla att han är bäst.

Lästips: Niantic lägger ner spel & sparkar anställda

Det första avsnittet om om Ash Ketchum och hans ständiga kompanjon Pikachu släpptes 1997. De har sedan dess kämpat sig igenom ett oräkneligt antal strider mot andra tränare och tourneringar, utan att för en sekund tappa farten eller hoppet om att stå på toppen en dag.

Pokémon Violet and Scarlet släpps den 18 november

Att den stora vinsten kommer just nu är knappast någon slump. Pokémon-franchisen berikas nämligen av det nya AAA-spelet Pokémon Violet and Scarlet som släpps till Switch-konsolerna den 18 november.

Med Ash Ketchum som tournerings-vinnare blir det ett stort intresse för Pokémon-serien som garanterat hjälper Nintendo och The Pokémon Company att driva försäljning ett bra tag framöver.

Avsnittet där Ash Ketchum blir tournerings-vinnaren tillsammans med Pikachu släpps initialt i Japan. Det är inte fastställt när avsnittet släpps utanförJapan. Om du inte planerar att ladda ner avsnittet med originalspråket så lär du få vänta ett bra tag, speciellt om du föredrar svenska röster.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.