Är Samsung Galaxy S21-serien vattentät / vattentålig? Här är svaret

samsung galaxy s21 2021 back

Ja, samtliga mobiltelefoner i Galaxy S21-serien är vattentåliga enligt IP68-klassifikationen. Det betyder dock inte att du kan göra vad som helst i vatten med dem. Här är vad du ska tänka på.

Det finns tre mobiltelefoner i Galaxy S21-serien – S21, S21 Plus och S21 Ultra. Alla tre är IP68-klassade enligt IEC 60529-standarden, vilket betyder ordentlig tätning mot både vatten och damm.

Lästips: Följer strömadapter/laddare med till Samsung Galaxy S21? Här är svaret

Enligt Samsung kan mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien nedsänkas i maximalt 1,5 meter med vatten i upp till 30 minuter. Det är exakt samma som fjolårets modeller i Galaxy S20-serien.

Galaxy S21 Ultra 5G är klassad som IP68. Baserat på testförhållanden för nedsänkning i upp till 1,5 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Rekommenderas inte för strand- eller poolanvändning.

Samsung säger att Galaxy S21-telefonerna (eller någon Galaxy-telefon överhuvudtaget) inte är rekommenderade att användas på stranden eller vid en pool.

Anledningen är att IP68-klassifikationen bara omfattar sötvatten, inte saltvatten eller vatten blandat med klor.

Lästips: Medföljer hörlurar när jag köper Samsung Galaxy S21? Här är svaret

Det är viktigt att poängtera att Samsung inte lämnar några garantier för vattenskador. Det är samma som många andra tillverkare, bland annat konkurrenten Apple som också har IP68-klassade mobiltelefoner.

FAQ

Går det att bada med Galaxy S21?

Rent tekniskt är det möjligt med IP68-klassifikationen, men det är INTE rekommenderat att du badar med din Galaxy S21-telefon.

Är Galaxy S21 vattentät eller vattentålig?

Ja, samtliga modeller i Galaxy S21-serien är vattentåliga, däremot inte helt vattentäta.

Vilket IP-klassning har Galaxy S21?

Samsung Galaxy S21 är IP68-klassificerad enligt IEC 60529-standarden.

Hur länge kan Galaxy S21 vara i vatten?

Enligt Samsung ska Galaxy S21 klara upp till 30 minuter under vatten. I teorin i alla fall.

Hur långt ner i vatten klarar Galaxy S21?

Enligt Samsung kan Galaxy S21 nedsänkas i 1,5 meter med sötvatten. Men givetvis bör du inte placera dina mobiltelefon i vatten överhuvudtaget.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.