Medföljer hörlurar när jag köper Samsung Galaxy S21? Här är svaret

samsung galaxy s21 2021 back 2

Korta svaret: Nej, det medföljer INTE några hörlurar när du köper Samsung Galaxy S21.


Tips: Fram till den 28 januari kan du förhandsboka en Galaxy S21 och köpa till trådlösa hörlurarna Galaxy Buds Live (S21/S21 Plus) eller Buds Pro (S21 Ultra) samt bluetooth-brickan SmartTag för 99 kronor. Det är ett riktigt bra erbjudande som du inte bör tacka nej till – läs mer hos svenska återförsäljare av Galaxy S21-serien.

Det blir bara dyrare och dyrare att köpa mobiltelefon. Åtminstone om man inte har någon sen tidigare. För det blir allt mer sällsynt att hitta en flaggskeppsmodell som har både strömadapter och hörlurar med i lådan.

Det började med att Apple tog bort både strömadaptern, även kallat laddaren, och Lightning-hörlurarna ur lådan till iPhone 12-serien. Den officiella anledning är miljöskäl, om vi ska tro Apple.

Lästips: Följer strömadapter / laddare med till Samsung Galaxy S21? Här är svaret


Även Xiaomi följde trenden med M11-serien – och den 14 januari meddelade även Samsung att de inte har lagt i någon strömadapter eller ens några hörlurar i lådan till Galaxy S21-serien.

Enligt Samsung är det oförsvarbart att skeppa med tillbehören eftersom så många redan har dem i hemmet. Har du redan en Android-telefon så är det garanterat att du har en strömadapter och nästan lika säkert hörlurar.

Här är det officiella uttalandet från Samsung om anledningen.

We discovered that more and more Galaxy users are reusing accessories they already have and making sustainable choices in their daily lives to promote better recycling habits. To support our Galaxy community in this journey, we are transitioning to removal of the charger plug and earphones in our latest line of Galaxy smartphones.

Samsung förlitar sig alltså på att många befintliga användare ska återanvända sina befintliga tillbehör istället för att skaffa nya.

Lästips: Följer det med en strömadapter / laddare med iPhone 12?

Det kan också bli så att Samsung tar bort både strömadapter och hörlurar från fler modeller i Galaxy-Serien.

I ett annat uttalande säger en talesperson för tillverkaren att företaget tror på ett gradvist borttagande av både laddare och hörlurar från fler modeller.

We believe that the gradual removal of charger plugs and earphones from our in-box device packaging can help address sustainable consumption issues and remove any pressure that consumers may feel towards continually receiving unnecessary charger accessories with new phones.

Om du planerar att köpa en Samsung-telefon i framtiden får du alltså räkna med att det blir en liten, och kanske oväntad, extrautgift på sidan av den dyra telefonen.

Vad tycker du om den här förändringen? Bra eller dåligt? Skriv en kommentar och berätta!